Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. decembra 2022, 10:07
Čas čítania 0:43

Ruský minister zahraničných vecí varuje, že ak sa Ukrajina nepodrobí, o veci rozhodne ruská armáda

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajina chce usporiadať mierové zhromaždenie OSN.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok večer povedal, že je v Kyjeve, aby vyhovel ruským požiadavkám, a to „demilitarizácii“ a „denacifikácii“ Ukrajiny. Ak sa tak nestane, rozhodne podľa Lavrova v tejto veci ruská armáda. 

„Naše návrhy na demilitarizáciu a denacifikáciu území ovládaných ukrajinským režimom a elimináciu hrozieb, akú predstavujú voči ruskej bezpečnosti, zahŕňajúcej aj naše nové územia, sú nepriateľovi dobre známe,“ povedal Lavrov. „Je to jednoduché: Splňte ich pre svoje vlastné dobro. Inak o tejto otázke rozhodne ruská armáda,“ dodal.

Kremeľ reagoval na pondelňajší rozhovor ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu. Kuleba v ňom uviedol, že Kyjev chce do konca februára, a teda výročia začiatku ruskej invázie na Ukrajinu, usporiadať tzv. mierový summit, a to pravdepodobne na pôde Organizácie Spojených národov.

Na otázku, či na summit pozvú aj Rusko, Kuleba odpovedal, že je potrebné, aby sa táto krajina najprv zodpovedala za svoje vojnové zločiny na medzinárodnom súde. Zároveň bagatelizoval tvrdenia Moskvy o jej pripravenosti na dialóg. „Rusko pravidelne hovorí o tom, že je pripravené rokovať, nie je to však pravda, lebo všetko, čo robí na bojisku, dokazuje opak,“ povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia