Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. decembra 2022, 12:41
Čas čítania 0:29

AKTUÁLNE: Slováci si priplatia za alkohol, gastro ušetrí. Toto sú zmeny, ktoré budú platiť natrvalo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zdanenie liehu sa v budúcom roku zvýši o 30 %.

Poslanci Národnej rady SR schválili novelu zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov. Zdanenie liehu sa tak v budúcom roku zvýši o 30 %. Prostredníctvom novely zákona sa pre zmenu a rovnako natrvalo zníži daň z pridanej hodnoty (DPH) pre služby v segmente gastra a v turistickom sektore na 10 %.

Lyžiarske stredisko na Jahodnej pri Košiciach (2. 1. 2021).
Lyžiarske stredisko na Jahodnej pri Košiciach (2. 1. 2021). Zdroj: TASR/František Iván

Zníženie sa dotkne reštauračných a stravovacích služieb, ubytovacích služieb, prepravy lanovkami a lyžiarskymi vlekmi, prevádzok športových zariadení, služieb fitnescentier, ako aj služieb súvisiacich s prevádzkou umelých kúpalísk.

Od nového roka sa, naopak, zvýši odvod z hazardných hier. Parlament schválil návrh na zvýšenie odvodu z výťažku internetových hazardných hier. Sadzba odvodu vzrastie z doterajších 22 % na 27 %. Zvýšenie odvodu z hazardných hier bude účinné od 1. februára, zvyšok novely potom od 1. apríla budúceho roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia