Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. decembra 2022, 17:06
Čas čítania 0:50

Boris Kollár podporí novú koalíciu pod podmienkou. Povalíme vládu, aby sme ju opäť postavili? Veď to je psychiatria, odkázal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Povalíme túto vládu, lebo nevieme vládnuť spolu, a potom ju postavíme, lebo vieme vládnuť spolu? Však to je psychiatria,“ vyjadril sa Kollár.

Boris Kollár podporí novú koalíciu so 76 poslancami, pokiaľ sa dohodne termín predčasných volieb na jún alebo september. Podľa predsedu strany Sme rodina a Národnej rady SR treba dovládnuť a pripraviť Slovensko na predčasné voľby.

Výhrady k súčasnej podobe štátneho rozpočtu nemá a jeho schválenie považuje za prioritu, aby sa podarilo ľuďom doručiť pomoc. Novú 76 musí podľa Kollára dohodnúť premiér Eduard Heger so šéfom SaS Richardom Sulíkom.

Oznámil, že nebude tlačiť na výmeny ministrov. Jeho podmienkou je však dohoda na predčasných voľbách. „Povalíme túto vládu, lebo nevieme vládnuť spolu, a potom ju postavíme, lebo vieme vládnuť spolu? Však to je psychiatria,“ vyjadril sa v súvislosti s tým, prečo treba predčasné voľby.

Boris Kollár.
Boris Kollár. Zdroj: TASR/Jakub Kotian


Kollár si myslí, že keby bola vôľa, vláda by nemusela padnúť. Pokiaľ nie je hraničná situácia, každý si podľa neho rieši svoje politické a stranícke záujmy. Zároveň informoval, že rokovanie parlamentu by malo pokračovať 10. januára. Na nasledujúce rokovania chce presunúť novelu Ústavy SR o možnosti skrátenia volebného obdobia.


Schválenie rozpočtu je teraz prioritou aj podľa poslanca strany Za ľudí Juraja Šeligu. Ďalšie rokovania o novej 76 podľa neho vedie Heger. „Má našu dôveru, nemáme s tým problém, aby táto vláda pokračovala. Nechceli sme, aby vláda padla. Dnes je to najmä na dohode medzi OĽaNO a SaS,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia