Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. decembra 2022 o 15:13
Čas čítania 0:42

Prokuratúra káže polícii, aby ďalej vyšetrovala kauzu vojnového cintorína. V lete ju označili za hoax

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Starosta obce Ladomirová cintorín údajne zrovnal so zemou. Polícia vtedy informácie Ruskej federácie označila za hoax.

Polícia má pokračovať vo vyšetrovaní kauzy údajného nelegálneho zásahu do cintorína z prvej svetovej vojny v obci Ladomirová v okrese Svidník. Vyplýva to z rozhodnutia Okresnej prokuratúry (OP) vo Svidníku, ktoré sprostredkoval hovorca Krajskej prokuratúry Prešov Marián Spišák. 

„V uvedenej veci prokurátor OP Svidník po preskúmaní na vec sa vzťahujúceho spisového materiálu zrušil rozhodnutie vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Svidník o postúpení veci na prejednanie iného správneho deliktu a uložil mu vo veci pokračovať vo vyšetrovaní,“ priblížil hovorca.

Vyšetrovateľ okresnej kriminálky vo Svidníku pôvodne v kauze prečinu hanobenia miesta posledného odpočinku ukončil vyšetrovanie. „Predmetnú vec postúpil príslušnému okresnému úradu, pretože skutok by mohol byť iným správnym deliktom,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Vzhľadom na citlivosť skutku a potreby vykonať ďalšie procesné úkony nie je podľa jeho slov možné poskytnúť ďalšie bližšie informácie k predmetnému konaniu.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Ruská ambasáda v polovici septembra uviedla, že vtedajší starosta obce Ladomirová Vladislav Cuper dal cintorín bagrom zrovnať so zemou. Starosta reagoval, že to nie je pravda a hroby zostali naďalej na svojich miestach. Polícia vtedy informácie Ruskej federácie označila za hoax.

Domov
Zdieľať
Diskusia