Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
20. decembra 2022 o 22:43
Čas čítania 0:27

AKTUÁLNE: Zomrel profesor Vladimír Krčméry

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mal 62 rokov.

Vo veku 62 rokov zomrel slovenský lekár a odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry, informuje portál noviny.sk na základe dvoch nezávislých zdrojov. Podľa televízie JOJ mal Krčméry obojstranný zápal pľúc. 

Infektológa pozná verejnosť najmä pre jeho početné zahraničné misie. Počas pandémie koronavírusu bol členom úzkeho kruhu konzília odborníkov. Bol zároveň jedným z aktívnych propagátorov očkovacej kampane a prvým Slovákom, ktorého proti covidu-19 zaočkovali. 

S Vladimírom Krčmérym sa už rozlúčil predseda vlády Eduard Heger. „Bol to človek, ktorý rozdal svoje srdce druhým. Pomáhal tam, kde sa iní báli vstúpiť čo i len myšlienkami. Takým, na ktorých svet zabudol – najchudobnejším z chudobných. Počas pandémie stál v prvej línii zdravotníkov. Odhodlaný ju poraziť. Zvládli sme to, pán profesor,“ napísal premiér. 

Domov
Zdieľať
Diskusia