Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
19. decembra 2022 o 20:32
Čas čítania 0:37

Otvorili diaľničný úsek rýchlostnej cesty R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce. Slováci naň čakali niekoľko rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predĺženie vraj spôsobili mnohé technické problémy, no aj vojna na Ukrajine.

Dnes oficiálne otvorili diaľničný úsek rýchlostnej cesty R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce v dĺžke 13,5 kilometra. Úsek mal byť otvorený už v auguste minulého roka, no pre technické problémy sa práca predĺžila, píše My Novohrad.

„Kľúčovým dôvodom, prečo stavba meškala prakticky rok a pol, bola zmena projektu preložiek inžinierskych sietí vysokého napätia a plynu, oneskorenie spôsobila aj covidová pandémia, keď bol výpadok pracovníkov. Naposledy sa k tomu pridal konflikt na Ukrajine, ktorý spôsobil rast cien stavebných materiálov a aj ich nedostatok. Čo sa týka kompenzácií rastu cien stavebných materiálov, tak na ministerstve dopravy a výstavby sme pripravili metodiku a očakávame, že aj zhotoviteľ úseku R2 sa bude o kompenzácie uchádzať,“ vysvetlil minister dopravy Andrej Doležal. Minister takisto informoval, že rýchlostného úseku na ťahu Lučenec – Košice sa motoristi pravdepodobne nedočkajú v najbližších desiatich rokoch.

Ďalším problémom okolo krátkeho úseku je aj predraženie, ktoré Vladimír Jacko, generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti, vysvetlil zdražením cien stavebných materiálov a aj potrebnými geologickými prieskumami.

rýchlostný úsek
Zdroj: NDS/ÚVO
Domov
Zdieľať
Diskusia