Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. decembra 2022 o 8:46
Čas čítania 1:10

Rusko posiela na front cirkusantov. Ukrajina Kissingerovi odkazuje, že sa svojich hraníc nevzdá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vraj ide o podporu morálky.

Moskva posiela hercov, spevákov a cirkusových umelcov na Ukrajinu, aby podporila morálku ruských vojakov. Uviedlo to cez víkend britské ministerstvo obrany, informovala agentúra DPA, od ktorej TASR správu prevzala.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo podľa britského rezortu vytvorenie dvoch „frontových tvorivých brigád“ poverených úlohou zvýšiť morálku vojakov v rámci takzvanej špeciálnej vojenskej operácie, ako Moskva nazýva svoju inváziu na Ukrajinu.

„Ruské médiá uvádzajú, že v radoch (týchto brigád) budú operní speváci, herci a cirkusanti,“ napísalo britské ministerstvo. Iniciatíva podľa neho prichádza po nedávnej kampani, pri ktorej ruské ministerstvo obrany vyzývalo verejnosť, aby darovala hudobné nástroje vojakom.

Putin
Zdroj: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP

Ukrajina odkazuje, že ruskému agresorovi neustúpi

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu povedal, že pre jeho krajinu je neustálou prioritou ochrana hranice s Ruskom a jeho spojencom Bieloruskom. Kyjev sa podľa neho v tejto súvislosti pripravuje na všetky možné scenáre obrany. Zelenskyj sa tak vyjadril deň pred návštevou ruského prezidenta Vladimira Putina v Bielorusku, ktorá sa uskutoční v čase diskusií o možnej novej ofenzíve Moskvy a tvrdení, že by mohla vychádzať z bieloruského územia.

9. októbra 2024 o 13:20 Čas čítania 6:27 Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov

Ukrajinská vláda tiež v nedeľu odmietla vyjadrenia bývalého šéfa americkej diplomacie Henryho Kissingera o tom, že sa blíži čas na vyrokovanie mieru na Ukrajine, aby sa znížilo riziko ďalšej ničivej svetovej vojny. Podľa Kyjeva by išlo o ustupovanie agresorovi, pričom nemôže dôjsť k dohode, ktorá by zahŕňala odstúpenie územia.

„Pán Kissinger stále nič nepochopil... ani podstatu tejto vojny, ani jej vplyv na svetový poriadok,“ uviedol poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak. „Recept, ktorý bývalý minister zahraničných vecí (USA) žiada, ale bojí sa ho vysloviť nahlas, je jednoduchý: upokojiť agresora obetovaním častí Ukrajiny so zárukami neútočenia na ostatné štáty východnej Európy,“ dodal Podoľak s tým, že zlý mier na úkor ukrajinských území by bol víťazstvom pre ruského prezidenta Vladimira Putina a receptom na úspech autokratov po celom svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia