Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. decembra 2022, 18:17
Čas čítania 1:01

Matovič uráža na Facebooku vedúceho kancelárie Čaputovej: Na týpka žena dvihne obočie a hneď si na bobo dáva obkladíky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátny úradník vraj nemá čo vynášať informácie z podateľne prezidentského úradu.

Igor Matovič na Facebooku obhajoval okolnosti podania demisie. Vyjadril sa v diskusii pod príspevkom satirickej stránky Zomri, kde kritizuje šéfa Kancelárie prezidenta SR a uráža sériou osobných invektív. Opakuje, že demisiu vraj Metodovi Špačekovi z ruky vôbec nevytrhol, ale normálne si ju zobral, pretože si to rozmyslel. 

Matovič zároveň píše, že vedúci úradu sa dopustil priestupku, pretože sa išiel sťažovať Richardovi Sulíkovi. Štátny úradník vraj nemá čo vynášať informácie z podateľne prezidentského úradu. Historka o vytrhnutí demisie vraj presvedčila nerozhodných poslancov o hlasovaní za pád vlády.

Podľa úradníka to podstatu veci nemení. Matovič si jednoducho demisiu rozmyslel a zobral mu ju z rúk. „Môžeme to nazvať, ako chceme, ale v jednej chvíli som mal v ruke demisiu a potom som ju zrazu nemal,“ priblížil.

Matoviča vraj o nepodaní demisie presvedčil telefonát od človeka, ktorého si veľmi váži.

matovič demisia
Zdroj: Facebook

Demisia nie je platná

V súvislosti s vyslovením nedôvery vláde Eduarda Hegera v NR SR sa objavuje viacero otázok, ktoré sa týkajú ďalšieho vývoja a postupu prezidentky Zuzany Čaputovej aj v súvislosti s demisiou ministra financií. Prečo je súčasťou dočasne poverenej vlády aj Igor Matovič? V takejto dočasne poverenej vláde musia byť tí istí členovia, ktorí nimi boli v čase odvolania. Odňať poverenie konkrétnemu členovi takto dočasne poverenej vlády môže prezidentka iba na návrh predsedu vlády.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Niektorí tvrdia, že Matovič už nemá byť ministrom, lebo demisiu podpísal. Súčasťou riadneho podania demisie je však aj jednoznačný a nespochybniteľný prejav vôle člena vlády podať demisiu. Z konania Igora Matoviča je zrejmé, že ústavnoprávnemu aktu podania demisie v tomto prípade chýbal prejav vôle podať demisiu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia