Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
15. decembra 2022, 21:28
Čas čítania 0:44

Vedúci kancelárie Čaputovej opísal, ako mu Matovič zobral z rúk demisiu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Igor Matovič vraj celý čas telefonoval.

Minister financií Igor Matovič prišiel doručiť do Kancelárie prezidenta SR svoju demisiu. Napokon si to však rozmyslel.


„Pred zamestnancami prezidentskej kancelárie svoju demisiu podpísal, napokon si však podanie svojej demisie v poslednej chvíli rozmyslel a podpísaný dokument vytrhol vedúcemu KP SR Metodovi Špačekovi z rúk. Demisia tak nebola doručená do KP SR,“ priblížil Strižinec.


Špaček vo štvrtok večer médiám uviedol, že dokumenty nepodával, ale si ich Matovič zobral z jeho rúk sám. „Môžeme to nazvať, ako chceme, ale v jednej chvíli som mal v ruke demisiu a potom som ju zrazu nemal,“ priblížil. Ako podotkol, Matovič údajne povedal, že si to rozmyslel a odišiel.

„Počas celého aktu podávania demisie telefonoval,“ doplnil.


Vedúci Úradu vlády SR Július Jakab odmietol, že by Matovič vytrhol podpísanú demisiu z rúk Špačeka. „Pri vytvorení kópie a pri prinesení originálu kópie si ju pán Matovič prevzal s tým, že si svoje rozhodnutie rozmyslel,“ skonštatoval. Matovič odmietol, že by demisiu vytrhol z rúk pracovníka prezidentskej kancelárie. Mrzí ho komunikácia prezidentky.

Priznal, že to bolo nezvyčajné. Tvrdí, že mu prišiel telefonát, ktorý ho presvedčil, aby demisiu nepodal.

Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia