Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adéla Ježková
14. decembra 2022, 18:58
Čas čítania 0:44

„Arogantný ko**t,“ zašepkala novozélandská premiérka v domnienke, že má vypnutý mikrofón

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
„Arogantný ko**t,“ zašepkala novozélandská premiérka v domnienke, že má vypnutý mikrofón
Zdroj: TASR/AP

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová sa dostala do úzkych po tom, čo si myslela, že už má vypnutý mikrofón.

Počas utorkovej debaty v novozélandskej snemovni šéf libertariánskej strany Act David Seymour bombardoval predsedníčku vlády Ardernovú otázkami. Jedna z nich znela, či by mohla „uviesť príklad, keď urobila chybu, riadne sa za tú chybu ospravedlniť a napraviť ju“. Premiérka podľa denníka The Guardian odpovedala, že si stojí za prácou, ktorú v uplynulom volebnom období vláda vykonala.

Po zodpovedaní otázky sa Ardernová posadila k svojmu zástupcovi Grantovi Robertsonovi a ticho zašepkala „taký arogantný ko**t“. Jej mikrofón však bol stále zapnutý. Urážlivý komentár v televízii takmer nebolo počuť a väčšina poslancov ho prepočula, no bol zachytený v oficiálnom prepise rozpravy. „Arogantný ko**t“ je tak súčasťou  parlamentného záznamu.



Seymour bol nevyberaným slovníkom premiérky šokovaný, ale dodal, že sa mu prostredníctvom SMS správy ospravedlnila: „Ospravedlňujem sa, nie je to niečo, čo som mala povedať. Ako by povedala moja mama, keď nemáš na srdci niečo pekné, nič nehovor,“ povedal Seymour.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Ardernová sa ku komentáru vyjadrila v snemovni v stredu neskôr: „Som si vedomá, že moje včerajšie výroky na adresu predsedu strany boli zaznamenané v oficiálnom parlamentnom zázname. Na základe toho by som sa chcela za tieto výroky, ktoré sa nebudú opakovať, ospravedlniť.“

Domov
Zdieľať
Diskusia