Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2022, 15:43
Čas čítania 1:39
Denisa Šútorová

Miss Slovensko radikálne mení pravidlá súťaže. Dvere sa otvárajú aj dievčatám s plnšou postavou, hľadá sa osobnosť a inteligencia

MÓDA MISS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nová vízia a pravidlá súťaže kladú podľa Michaela Kováčika dôraz na to, že nielen dievčatá s postavami modeliek a dokonalými mierami môžu v živote niečo dokázať, byť v televízii či v časopisoch.

Súťaž krásy Miss Slovensko 2023 štartuje po ročnej pauze aj s novými pravidlami a inovatívnou filozofiou. „Už nehľadáme ideál krásy, hľadáme osobnosť! Toto je naša nová stratégia a vízia,“ hovorí riaditeľ súťaže Michael Kováčik, ako uvádza TS Miss Slovensko 2023. Od 12. decembra do 22. januára sa tak prostredníctvom online prihlášky môžu do súťaže prihlásiť dievčatá od 18 do 26 rokov, a to s rôznymi typmi postáv aj výškou.

Jediné pravidlá, ktoré musí budúca finalistka spĺňať, sú, aby bola slobodná, bezdetná a mala slovenské občianstvo. 27. ročník súťaže by mal byť prelomový a ponúknuť tak rozmanitosť a rôznorodosť.

Súťaž Miss Slovensko otvorila jej víťazkám, ako aj finalistkám dvere do mediálneho, obchodného a módneho sveta. Nová vízia a pravidlá súťaže kladú podľa Michaela Kováčika dôraz na to, že nielen dievčatá s postavami modeliek a dokonalými mierami môžu v živote niečo dokázať, byť v televízii či v časopisoch.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miss Slovakia (@missslovensko)


„Práve toto je celá tá pointa. Nechcem, aby to, že nehľadáme ideál krásy, ale osobnosť, znelo ako klišé a veľmi povrchný pútač, ktorým chceme byť cool. Moja predstava finálovej dvanástky je taká, aby boli dievčatá naozaj rôznorodé. Nech sú tu baby, ktoré majú aj postavu modelky, ale nech prídu aj plus size dievčatá, aj baby, ktoré sú vyššie, nižšie a, samozrejme, rôznych etník,“ povedal Michael Kováčik pre Refresher. 

„Zároveň hľadáme dievčatá, ktoré žijú zdravo, ktoré sa cítia dobre vo svojom tele, ktoré majú zdravé sebavedomie, a keď ho úplne nemajú, tak my im pomôžeme, aby ho mali. Nechcem, aby to teraz vyznelo tak, že ideme do súťaže dávať ľudí s extrémne obéznymi proporciami. Hľadáme skrátka baby, ktoré sú niečím zaujímavé a zároveň môžu mať pekné boky alebo krivky. Ako som povedal, mali by žiť zdravo a vo svojom tele byť spokojné,“ dodáva. 

Odborná porota tak okrem krásy bude u súťažiacich hľadať charizmu, inteligenciu a takisto odsleduje ich vystupovanie a správanie.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miss Slovakia (@missslovensko)

Miss Slovensko, ako aj podobné zahraničné súťaže doteraz predstavovali kráľovnú krásy, ktorá podliehala stereotypom o ideálnych mierach a výzore. Podľa riaditeľa Miss Slovensko už dnes ideál krásy neexistuje. Michael Kováčik preto dúfa, že nová finálová dvanástka, ktorá bude predstavená v januári 2023, dokáže, že krása je subjektívna záležitosť a v dnešnom svete je potrebná diverzita.

Dievčatá na Slovensku chce povzbudiť, aby sa nebáli do súťaže prihlásiť. Jedna z finalistiek tak už budúci rok v máji vystrieda na tróne víťazku súťaže Miss Slovensko 2021 Sophiu Hrivňákovú.

Domov
Zdieľať
Diskusia