Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adéla Ježková
14. decembra 2022, 13:55
Čas čítania 0:41

Elon Musk už nie je najbohatším človekom na svete. Vystriedal ho známy podnikateľ, ktorý zarobil miliardy na luxuse

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Elon Musk už nie je najbohatším človekom na svete. Vystriedal ho známy podnikateľ, ktorý zarobil miliardy na luxuse
Zdroj: Getty Images/Robyn Beck-Pool

Jedným z dôvodov oslabenia Muskovej pozície je nákup sociálnej siete Twitter.

Francúzsky podnikateľ Bernard Arnault, šéf spoločnosti LVMH, nahradil Elona Muska a stal sa najbohatším človekom na svete. Dôvodom je podľa BCC prepad cien akcií spoločností, v ktorých Musk pôsobí.

Podľa štatistík časopisu Forbes Musk vlastní majetok v hodnote približne 177 miliárd dolárov, zatiaľ čo Arnaultov majetok má hodnotu 188 miliárd. Arnault vlastní prostredníctvom holdingových spoločností okolo 60 % akcií LVMH, informuje server CNBC. V prvej päťke śu Gautam Adani, Jeff Bezos a Warren Buffet.

Akcie spoločnosti Tesla mal podľa odborníkov znížiť „cirkus“ okolo nákupu sociálnej siete Twitter. „Musk sa v očiach spoločnosti zmenil zo superhrdinu pre akcie Tesly na zloducha, pretože presah rastie s každým ďalším tweetom. Cirkusová šou na Twitteri poškodila Muskovu značku. Musk je Tesla a Tesla je Musk,“ povedal pre BBC Dan Ives z investičnej spoločnosti Wedbush Securities. 

13. apríla 2023, 16:30 Čas čítania 3:24 Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu

Musk tiež predal akcie Tesly v hodnote miliárd dolárov, aby mohol financovať svoj nákup Twitteru. Teslu poškodil aj znížený dopyt po elektromobiloch v dôsledku oslabenia ekonomiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia