Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
14. decembra 2022, 16:42
Čas čítania 0:29

Lacné ceny potravín v Maďarsku budú pokračovať. Ceny zastropovali na ďalších 5 mesiacov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Okrem cenového stropu je podľa ministra nutné zabezpečiť dostupnosť produktov s regulovanou cenou.

Maďarská vláda predĺžila platnosť regulovaných cien základných druhov potravín do 30. apríla 2023. Oznámil to v utorok večer šéf agrárneho rezortu István Nagy.

Vláda tento krok zdôvodnila dlhotrvajúcou vojnou na Ukrajine a infláciou spôsobenou sankciami a neúspešnými bruselskými opatreniami. Cenový strop pre potraviny mal pôvodne platiť do konca decembra.

Okrem cenového stropu je podľa ministra nutné zabezpečiť dostupnosť produktov s regulovanou cenou. Vláda určila, že obchodníci budú musieť disponovať priemerným denným množstvom dotknutých produktov z roku 2021.

Kabinet s platnosťou od 1. februára zaviedol regulované ceny šiestich druhov potravín. „Ceny kryštálového cukru, pšeničnej múky, slnečnicového oleja, bravčového stehna, kuracích pŕs a kravského mlieka s 2,8-percentným obsahom tuku treba vrátiť na úroveň, na ktorej boli vlani pred 15. októbrom,“ vyhlásil vtedy premiér Viktor Orbán.

Domov
Zdieľať
Diskusia