Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
10. decembra 2022, 15:18
Čas čítania 0:47

Zuzana Čaputová sa stretla s pápežom Františkom, hovorili spolu aj o útoku v Teplárni

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súčasťou delegácie bola aj Radka, ktorá útok v Teplárni prežila.

Prezidentka Zuzana Čaputová absolvovala osobnú audienciu u pápeža Františka a rokovanie so štátnym sekretárom Svätej stolice Pietrom Parolinom. So svätým otcom okrem iného hovorila aj o útoku v Teplárni. Hlavné posolstvo, ktoré prináša na Slovensko od pápeža, je, že jednota je dôležitejšia ako konflikt, povedala na príbehoch z Vatikánu na Instagrame.

Zuzana Čaputová, pápež František
Zdroj: Vatican News

„Napriek tomu, že sa v rôznych názoroch líšime, všetci sme bratia a sestry. Na to by sme nemali zabúdať, obzvlášť v časoch, ktoré sú výzvou,“ povedala novinárom po stretnutí. S pápežom sa rozprávali najmä o jednote, súdržnosti a komunikácii.

Súčasťou oficiálnej delegácie prezidentky boli aj osobnosti z rôznych sfér spoločenského života. Na prijatí u pápeža sa zúčastnili František Mikloško, obeť nedávneho nenávistného útoku na LGBTI+ komunitu Radoslava Trokšiarová, vikár provinciála saleziánov Peter Jacko, koordinátorka centra pomoci utečencom z Ukrajiny Camp Žilina Martina Ďurčová, lekárka-paliatologička z Národného onkologického ústavu Kristína Križanová a držiteľka ocenenia Učiteľka Slovenska 2021 Alexandra Hučeková.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Radka Trokšiarová pre médiá povedala, že stretnutie s pápežom bolo emotívne. Vraví, že jeho prijatie bolo pekným gestom, a dodáva, že pri útoku na Tepláreň ju zrejme strážili „tam hore“. Za svoje prežitie ďakovala aj Bohu, a pápež jej podľa Denníka N vyjadril súcit. Zároveň odmietol nenávisť voči akejkoľvek skupine.

Domov
Zdieľať
Diskusia