Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. decembra 2022, 9:57
Čas čítania 1:00

Ukrajine sa podarilo oslobodiť ďalšie územia. Rusi však opäť používajú na útoky iránske drony

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Za posledných 24 hodín však Ukrajina takýchto dronov zostrelila štrnásť.

Americký inštitút pre štúdium vojny (ISW) uvádza, že ukrajinským ozbrojeným silám sa podarilo oslobodiť niekoľko ďalších osád na malom zostatku územia Charkovskej oblasti, ktoré ešte zostáva pod kontrolou ruskej armády.

Ruské sily, naopak, obsadili viacero „nie príliš dôležitých“ lokalít pri meste Bachmut v Doneckej oblasti. Svoj primárny cieľ, ktorým je obkľúčenie tohto mesta, sa ruskej armáde stále dosiahnuť nedarí.

ISW s odvolaním sa na údaje ukrajinského generálneho štábu spresnil, že ruská armáda ostreľovala ukrajinské pozície v blízkosti troch osád vzdialených asi 50 kilometrov od mesta Svatove a 15 kilometrov od medzinárodných hraníc. Podľa ISW to naznačuje, že ukrajinská armáda zaznamenala istý postup.

Ruské ministerstvo obrany tiež nechtiac priznalo, že ukrajinská armáda prevzala kontrolu nad obcou Kyslivka, ktorú od mesta Svatove delí asi 25 kilometrov. Oznámili, že v danej obci bolo zasiahnuté veliteľské stanovište ukrajinských ozbrojených síl.

Rusko dronmi útočilo na územia Ukrajiny

Ukrajinská armáda za posledných 24 hodín zostrelila 14 útočných bezpilotných lietadiel typu Šáhid-136. Informoval o tom generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Ukrajina týmto vyhlásením potvrdila, že jej územie opäť zasiahli drony iránskej výroby. Ide o prvý prípad ich nasadenia do útokov voči cieľom na Ukrajine po niekoľkotýždňovej prestávke. Ukrajinská armáda nešpecifikovala, na ktoré objekty sa drony zamerali a či niektorý z nich cieľ aj zasiahol.

Šéf regionálnej správy Dnepropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenko v stredu ráno vo svojom statuse na platforme Telegram informoval, že ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila „všetkých osem bezpilotných lietadiel, ktoré nepriateľ vyslal do regiónu“. Podľa Rezničenka to „predbežne boli (drony) Šáhid-136“. Útoky dronov hlásili aj z iných ukrajinských regiónov.

Domov
Zdieľať
Diskusia