Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. decembra 2022, 20:20
Čas čítania 0:36

Tisícky zdravotných sestier na Slovensku hrozia výpoveďami. Nemajú nárok na stabilizačný príspevok 5 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda schválila stabilizačný príspevok pre zdravoníkov, do ktorých však nezahrnula sestry pracujúce v ambulanciách či školských zariadeniach.

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek upozornila, že stabilizačný príspevok sa netýka sestier pracujúcich v ambulanciách, agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti a školských zariadeniach. Komora hrozí, že sestry z daných oblastí odídu.

„Upozorňujeme však na fakt, že stabilizačný príspevok sa netýka ďalších 7 000 sestier, ktoré pracujú v ambulanciách, ADOS či v školských zariadeniach. Opakovane upozorňujeme na to, že dôjde k odchodu sestier z týchto oblastí, čo spôsobí veľké problémy ambulantnému sektoru,“ skonštatovala na sociálnej sieti.

Vláda v pondelok schválila stabilizačné príspevky pre zdravotníkov vo výške 5 000 eur. Opatrenie si má celkovo vyžiadať 200 miliónov eur. Zdravotníci sa musia zaviazať, že zostanú v nemocnici či záchranke pracovať tri roky. Stabilizačný príspevok vyplatí poskytovateľ zdravotnej starostlivosti zdravotníckemu pracovníkovi, ktorý splnil podmienky, najneskôr do 31. decembra.

Podporených sestier a fyzioterapeutov by malo byť okolo 3 000, pričom ich stabilizačný príspevok by mal byť 4 000 eur. Opatrovateľky a nižší zdravotnícky personál by mali dostať 3 000 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia