Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. decembra 2022, 12:02
Čas čítania 0:34

Na čo si dávať pozor na vianočných trhoch? Hygienici varujú návštevníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Treba mať pozorné oko.

Slováci by si mali na vianočných trhoch všímať čistotu pracovných dosiek, kuchynských pomôcok a čistotu pracovného odevu zamestnancov. Všimnúť by si mali tiež, či zamestnanci dodržiavajú základné hygienické zásady, napríklad či nechytajú polotovary, potraviny či hotové pokrmy holými rukami.

Vyplýva to z odporúčaní hygienikov Úradu verejného zdravotníctva SR, informuje hovorkyňa úradu Daša Račková. „Vystavované nebalené pokrmy a potraviny v stánkoch musia byť vhodne chránené pred kontamináciou z okolitého prostredia, prikryté aspoň ochrannou fóliou,“ upozornili hygienici.

Osoby, ktoré hotové pokrmy podávajú, by mali mať pri ich príprave a manipulácii s nimi jednorazové rukavice a pokrývku hlavy. Chladené potraviny a používané polotovary nesmú byť podľa ÚVZ SR uložené voľne, patria do chladiacich zariadení.


V prípade stiesnených podmienok v rade pred stánkom sa môže zákazník chrániť respirátorom alebo rúškom. Regionálne úrady verejného zdravotníctva plánujú s cieľom prevencie zdravia obyvateľov ako obvykle vykonávať na vianočných trhoch kontroly.

26. novembra 2022, 9:10 Čas čítania 5:57 Kde stojí punč 8 eur a kto má lepšie jedlo? Porovnali sme vianočné trhy v Bratislave a vo Viedni, aby si vedel, ktoré sa oplatia Kde stojí punč 8 eur a kto má lepšie jedlo? Porovnali sme vianočné trhy v Bratislave a vo Viedni, aby si vedel, ktoré sa oplatia
Domov
Zdieľať
Diskusia