Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
4. decembra 2022 o 11:14
Čas čítania 1:46

Mikulec cez správy vulgárne vynadal Romane Tabák. V konverzácii urazil aj Borisa Kollára

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Konverzácia medzi poslankyňou Sme rodina Romanou Tabák a ministrom vnútra Romanom Mikulcom obsahuje vulgarizmy a rôzne prirovnania.

Vo štvrtok zdieľal portál Topky.sk konverzáciu, v ktorej sa údajne obrátila na istého ministra poslankyňa parlamentu s prosbou o pomoc. Chcela od neho, aby prednostne riešil situáciu jednej zo slovenských obcí, ktorá má problémy s migrantmi zo Sýrie. Píše o tom Plus jeden deň.

Rozhovor sa však zmenil na zlý vtip a jeho účastníci si vymieňali štipľavé správy. Denníku Plus jeden deň sa podarilo zistiť, že išlo o komunikáciu medzi poslankyňou Sme rodina Romanou Tabák a ministrom vnútra Romanom Mikulcom z OĽaNO. 

Minister na jej prosbu údajne reagoval slovami, že je hviezda a problém si má vyriešiť sama. „A ty sa s kým bavíš? Sa preber,“ odpísal minister poslankyni v neskorých večerných hodinách. „Ja nie som tvoj k*k*tko Boris,“ dodáva s tým, že ju obvinil z úplatkárstva, pričom sa vraj tvári ako Panenka Mária. „Nepíš mi, dvíha sa mi z teba žalúdok,“ dodal na záver Mikulec. 

Na tému reagovala samotná poslankyňa Tabák. „Kontaktovala som ho kvôli pomoci ľuďom a starostovi v obci, kde sú migranti,“ povedala a dodala, že sa jej minister neskôr ospravedlnil a je to pre ňu uzavretá vec. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Denník Plus jeden deň oslovil aj Borisa Kollára, o ktorom údajne bola esemeska od ministra Mikulca. Ten však na otázku nereagoval. K situácii sa vyjadrila aj odborníčka na protokol Mária Holubová.

„Romana Tabák je poslankyňou parlamentu, regulárne zvolená, Roman Mikulec je minister vnútra. Obidvaja zastávajú post elít, na ktorých platia pravidlá európskych elít,“ hovorí Holubová a dodáva, že medzi nimi neprebehla súkromná komunikácia. Zdôraznila tiež, že pomoc migrantom zo strany ministra vnútra je pracovná komunikácia, ktorá má určité pravidlá a úzus, kde vulgarizmy nemajú miesto. 

„Keď človek na určitom poste používa vulgarizmy, nadávky, urážky a osobne útočí, znamená to, že nemá argumenty,“ podotkla odborníčka a zároveň upozornila, že aj keď sa prebojováva rodová rovnosť, predsa len stále existuje nepísané pravidlo spoločenského styku: džentlmenská dohoda, ako aj úcta a galantnosť k žene.

Problémy s komunikáciou Mikulca v minulosti mali už dvaja bývalí pracovníci ministerstva vnútra, ktorí rezort napokon aj opustili. „Môžem potvrdiť, že odchádzam z funkcie generálneho riaditeľa Kancelárie ministra vnútra. Robím tak na vlastnú žiadosť," povedal pre portál O médiách.com vo februári tohto roku Peter Rolný. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Z Kancelárie ministra toho času odišla aj hovorkyňa a riaditeľka Tlačového odboru Barbara Túrosová. „Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodla zmeniť pracovné prostredie z dôvodu pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na spôsob a mieru komunikácie,“ povedala.

K medializovanému prípadu a vyjadrila aj hovorkyňa Ministerstva vnútra Zuzana Eliášová: „Malosť toho a snahu o zviditeľnenie sa svedčí o tom človeku, ktorý prepis konverzácie do médií poskytol. Nastáva zároveň otázka: Za akým účelom? Údajné súkromné komunikácie nebudeme bližšie komentovať. Nebudeme poskytovať ďalší priestor na medializáciu osobe, ktorá ich do médií poskytla.“

Domov
Zdieľať
Diskusia