Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
1. decembra 2022, 11:11
Čas čítania 0:58

Stretnutie premiérok Fínska a Nového Zélandu zatienila sexistická otázka

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Stretnutie premiérok Fínska a Nového Zélandu zatienila sexistická otázka
Zdroj: Profimedia

Obe političky sa už v minulosti stretli s nadmerným množstvom otázok zameraných na ich vek a pohlavie.

Fínska premiérka Sanna Marin sa tento týždeň zapísala do histórie ako prvá premiérka, ktorá navštívila Nový Zéland. Jej stretnutie s predsedníčkou vlády Nového Zélandu Jacindou Ardern však zatienila tlačová konferencia, píše denník CBS News.

Jeden z novinárov sa premiérok opýtal, či nie je dôvodom ich stretnutia skôr podobný vek než globálne politické vzťahy. „Stretávate sa vy dve iba preto, že ste si vekovo podobné a máte tak veľa spoločného – viete, keď ste sa dostali do politiky a tak?“ opýtal sa v stredu premiérok reportér stanice Newstalk ZB Joey Dwyer. 

Dostal by takúto otázku Barack Obama?

Reakcia premiérok pobavila verejnosť. „Zaujímalo by ma, či by sa niekto niekedy opýtal Baracka Obamu a Johna Keya, či sa stretávajú v dôsledku podobného veku. V politike máme, samozrejme, vyšší podiel mužov, to je realita. Keď sa však stretnú dve ženy, nie je to len pre ich pohlavie,“ odpovedala Ardern.

Marin so svojou kolegyňou súhlasila a nad otázkou sa pousmiala. „Stretávame sa preto, že sme premiérky,“ dodala stručne. Otázka o veku a pohlaví vyvolala kritiku v médiách po celom svete, ktoré ju označili za „príležitostný sexismus“.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Ako píše Washington Post, obe političky sa už v minulosti stretli s nadmerným množstvom otázok zameraných na ich vek a pohlavie. Keď sa v roku 2017 Jacinda Ardern stala premiérkou, novinári sa jej pýtali predovšetkým na to, či plánuje mať deti alebo ísť na materskú dovolenku. Marin bola ostro kritizovaná potom, čo sa na internete objavili videá, kde sa zabáva na súkromnej párty s priateľmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia