Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
1. decembra 2022, 8:49
Čas čítania 0:54

Mal som zlý mesiac, z 15 miliárd mi zostalo posledných 100-tisíc dolárov. Sam Bankman-Fried popiera podvod v burze FTX

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ešte koncom októbra mal Bankman-Fried majetok odhadovaný na viac ako 15 miliárd dolárov. Teraz tvrdí, že mu ostala jediná kreditná karta, na ktorej je približne 100 000 dolárov.

Sam Bankman-Fried poskytol prvý rozhovor od momentu, čo skrachovala jeho kryptomenová burza FTX. Momentálne sa zrejme nachádza na Bahamách, kde odišiel ešte krátko po tom, čo sa kauza prevalila. Mnohí kryptomenoví nadšenci majú na „SBF“ ťažké srdce, pretože v jednom momente burza zakázala všetky výbery a milióny investorov prišli o všetky svoje vklady na úkor záväzkov firmy. 

Bankman-Fried pre New York Times povedal, že bankrot nikdy neplánoval a ani sa nepokúsil spáchať podvod. Medzičasom odstúpil z postu generálneho riaditeľa burzy a z jeho 15-miliardového majetku nezostalo takmer nič. 

V rozhovore tvrdí, že mal „zlý mesiac“ a nezostali mu takmer žiadne peniaze. 

Z krachu spoločnosti, ktorá mala v najlepších časoch hodnotu 32 miliárd dolárov, Bankman-Fried obvinil manažment a účtovníctvo firmy. 

Komisia pre cenné papiere a burzy teraz vyšetruje prevod finančných prostriedkov FTX na spoločnosť Alameda Research, ktorej vlastníkom bol rovnako Bankman-Fried. Zisťujú, či FTX požičaním financií svojich zákazníkov obchodnej spoločnosti Alameda porušila zákon.

Bývalému šéfovi nič neostalo

Ešte koncom októbra mal Bankman-Fried majetok odhadovaný na viac ako 15 miliárd dolárov. Teraz tvrdí, že mu ostala jediná kreditná karta, na ktorej je približne 100 000 dolárov. Naďalej však verí, že FTX US je solventná a dlhy americkým investorom dokáže splatiť.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Krach spoločnosti spôsobil nestabilitu na trhu s kryptomenami. O ochranu pred veriteľmi požiadala napríklad aj kryptomenová banka BlockFi. Bitcoin sa od svojho vrcholu z konca roka 2021 prepadol až o 75 %

Domov
Zdieľať
Diskusia