Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2022, 9:00
Čas čítania 0:32

Prudké oslabenie bitcoinu zasiahlo ďalšiu kryptomenovú inštitúciu, na súde požiadala o ochranu pred veriteľmi

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Firmy poskytujúce kryptoúvery zaznamenali boom počas pandémie. Retailových zákazníkov vtedy lákali na dvojciferné výnosy z depozitov ich kryptomien. Bitcoin sa od svojho vrcholu z konca roka 2021 prepadol až o 70 %.

Veľká kryptomenová banka BlockFi v pondelok požiadala o ochranu pred veriteľmi na súde v New Jersey. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.


Po kolapse druhej najväčšej kryptomenovej burzy FTX tento mesiac ide o ďalší krach v odvetví, ktoré zasiahlo prudké oslabenie kryptomien. Bitcoin sa od svojho vrcholu z konca roka 2021 prepadol o 70 percent.

Obrovské dlhy

BlockFi vo svojej žiadosti o ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 amerického zákona o bankrote menovala FTX ako druhého najväčšieho veriteľa, ktorému dlhuje 275 miliónov dolárov. Firma dlhuje peniaze celkovo viac než 100-tisíc veriteľom.


Pred BlockFi už v júli vyhlásili konkurz jej dvaja najväčší konkurenti Celsius Network a Voyager Digital. Ako dôvod svojich strát uviedli extrémne podmienky na trhu.
Firmy poskytujúce kryptoúvery zaznamenali boom počas pandémie. Retailových zákazníkov vtedy lákali na dvojciferné výnosy z depozitov ich kryptomien.

Anketa:
Investoval/-a si svoje úspory do kryptomien? 
Áno.
Nie.
Neinvestujem vôbec.
Áno.
38 %
Nie.
49 %
Neinvestujem vôbec.
13 %
Domov
Zdieľať
Diskusia