Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
30. novembra 2022, 18:00
Čas čítania 0:47

Prezidentka Čaputová o duševnom zdraví: Som k sebe kritická, ale všetci sme omylní. Som len človek, ktorý sa môže potknúť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mali by sme si uvedomiť, že sme zodpovední za svoje slová aj myšlienky, pretože tie následne podnecujú naše konanie, odkázala prezidentka.

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes s Markom Madrom z IPčka diskutovala o prežívaní mladých ľudí a ich duševných problémoch. Priznala, že často analyzuje svoje konanie a je k sebe veľmi kritická. „Musí k tomu patriť aj sebaodpustenie a prijatie faktu, že som človek, ktorý sa potkne. Musíme vedieť odpustiť sami sebe a zobrať na vedomie, že sme omylné ľudské bytosti,“ povedala hlava štátu. 

Nenávisť podľa slov prezidentky nie je bublina, ktorá spľasne. Zmienila sa aj o šírení nenávisti na internete. Povedala, že by sme si mali uvedomiť, že sme zodpovední za svoje slová aj myšlienky, pretože tie následne podnecujú naše konanie. Čaputová opäť upozornila na šírenie nenávisti zo strany politikov. Nenávistné verbálne prejavy podľa nej môžu viesť k útokom, ktorých príkladom je vražda dvoch LGBTI+ ľudí na Zámockej ulici v Bratislave.

Aktéri diskusie vyzdvihli dôležitosť psychohygieny a hľadania balansu medzi povinnosťami a oddychom.

Marek Madro zdôraznil, že mladí ľudia vo svojich problémoch nie sú sami a dospelým na nich skutočne záleží.

„Každý z vás je unikát a na každom z vás záleží. Verím, že z toho ťažkého, čím si v jednotlivých etapách života prechádzate, viete vyťažiť,“ odkázala mladým ľuďom prezidentka na záver. 

Celú diskusiu si môžete pozrieť na facebookovom odkaze

Domov
Zdieľať
Diskusia