Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2022, 12:32
Čas čítania 0:51

Migranti sa dostali z Nigérie na Kanárske ostrovy neuveriteľným spôsobom. Jedenásť dní strávili na kormidle tankera

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Migranti sa nachádzali na smerovom kormidle tesne nad hladinou mora. Po zakotvení lode v prístave boli hospitalizovaní pre dehydratáciu.

Španielska pobrežná stráž v pondelok zachránila troch migrantov, ktorí strávili 11 dní na smerovom kormidle ropného tankera plaviaceho sa z Nigérie na Kanárske ostrovy. TASR o tom informuje na základe správy stanice Sky News.


Španieli našli troch ľudí na ropnom a chemickom tankeri Alithini II, ktorý v pondelok zakotvil v meste Las Palmas na Kanárskych ostrovoch. Podľa webovej stránky marinetraffic.com, ktorá monitoruje polohu plavidiel, sa tanker 11 dní plavil z nigérijského mesta Lagos. Po zakotvení lode v prístave boli hospitalizovaní pre dehydratáciu.

„Kanárska cesta“ je stále atraktívna

Nie je to prvý prípad, čo španielska pobrežná stráž našla migrantov na smerovom kormidle lode, píše Sky News. V októbri 2020 sa štyria ľudia desať dní ukrývali na smerovom kormidle ropného tankera plaviaceho sa z Lagosu do Las Palmas.


Počet migrantov prechádzajúcich z Afriky na Kanárske ostrovy sa od roku 2019 dramaticky zvýšil. Podľa údajov španielskych úradov sa nelegálna migrácia po mori na Kanárske ostrovy za prvých päť mesiacov roku 2022 zvýšila o 51 percent v porovnaní s rovnakým časovým obdobím z vlaňajška, citovala Sky News z agentúry Reuters.

Domov
Zdieľať
Diskusia