Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2022, 6:41
Čas čítania 0:26

Na Ukrajine je nezvestných 329 detí. Mnohé z nich zomreli a utrpeli zranenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry najviac detí zahynulo alebo utrpelo zranenia v Doneckej, Charkovskej a Kyjevskej oblasti.

V dôsledku vojny na Ukrajine je v súčasnosti nezvestných 329 detí a 12 034 ich bolo násilne deportovaných do Ruska, oznámila v pondelok ukrajinská generálna prokuratúra, informuje denník The Guardian.

Nájdených bolo tiež 7 819 detí. Prokuratúra na sociálnej sieti Telegram zdôraznila, že zverejnené údaje nie sú konečné, pretože stále overuje informácie zo zón aktívnych bojov, z oslobodených oblastí a z územia okupovaného ruskou armádou.

Podľa portálu ukrajinskej vlády v dôsledku ruskej vojenskej invázie zatiaľ zomrelo 440 detí a ďalších 851 utrpelo zranenia. Podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry najviac detí zahynulo alebo utrpelo zranenia v Doneckej, Charkovskej a Kyjevskej oblasti.

The Guardian upozorňuje, že tieto údaje nie je možné nezávisle overiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia