Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
24. novembra 2022, 14:08
Čas čítania 0:42

Dánsku dochádza trpezlivosť s FIFA. Spolu s inými krajinami zvažuje, že z medzinárodnej futbalovej federácie vystúpi

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dánsko bolo jednou zo siedmich krajín, ktoré plánovali nosiť kapitánsku pásku One Love.

Dánska futbalová federácia (DBU) sa seriózne zamýšľa nad vystúpením z medzinárodnej futbalovej federácie FIFA. Podľa portálu Sports Brief sa Dánom nepáči, že FIFA pri organizovaní prebiehajúcich majstrovstiev sveta v Katare bagatelizuje tému ľudských práv.


Generálny riaditeľ DBU Jakob Jensen už spomenul, že jeho krajina nepodporí opätovnú kandidatúru Gianniho Infantina na pozíciu prezidenta FIFA. O prípadnom opustení FIFA vraj diskutoval aj s inými predstaviteľmi, najmä škandinávskych futbalových zväzov.

 
Dánsko bolo jednou zo siedmich krajín, ktorých kapitáni chceli nosiť pásku One Love na podporu LGBT+ ľudí. Tento zámer im FIFA zatrhla a vyhrážala sa disciplinárnymi postihmi a žltou kartou pre kapitána. 

K zváženiu svojho ďalšieho pôsobenia pod hlavičkou medzinárodnej futbalovej asociácie dospelo aj Nemecko. Hráči štvornásobných majstrov sveta svoj protest vyjadrili počas pózovania pred zápasom s Japonskom.

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Nemožnosť poukázať na tému rovnosti a ľudských práv demonštrovali zakrytím si úst. Nemecká futbalová asociácia zároveň oznámila, že v dôsledku zákazu kapitánskych pások s dúhovým symbolom postaví FIFA pred Športový arbitrážny súd.

Domov
Zdieľať
Diskusia