Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2022, 16:30
Čas čítania 3:38
Ivan Koribanič

PROFIL: „Paľo Regenda? Ta to je legenda,“ spomína jeho spoluhráč z Michaloviec

PROFIL: „Paľo Regenda? Ta to je legenda,“ spomína jeho spoluhráč z Michaloviec
Zdroj: TASR/František Iván
ŠPORT HOKEJ NHL PAVOL REGENDA SLOVENSKO USA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pavol Regenda pôsobí od začiatku aktuálnej sezóny v NHL v klube Anaheim Ducks, kam prestúpil z Michaloviec, ktoré mu dali hokejové základy. V súčasnosti je hráčom 4. útoku a za svoj klub stihol odohrať 11 zápasov.

„Spomínam si, že Paľo chodieval behať k rieke vedľa štadióna. Behával 20 minút. To si všimli dorastenci a zrazu chodili aj oni behať 20-minútovky, pretože tak to robí Paľo Regenda,“ spomína 35-ročný michalovský obranca a bývalý spoluhráč Pavla Regendu Vladimír Mihálik.

Produktívny mladík

Pavol Regenda, rodák z Hažína, hokejovo vyrastal v Michalovciach. Takmer 100-kilový útočník si prešiel mládežníckymi kategóriami, pričom už tam patril k výraznejším postavám. V kategórii U18 za Michalovce a v ďalšej sezóne za Spišskú Novú Ves si v 62 zápasoch pripísal 73 bodov.

V Refresheri pravidelne sledujeme, ako sa darí slovenským hokejistom v NHL, a zaujímame sa o príbehy, ktoré napísali hráči ako Pavol Regenda, Juraj Slafkovský, ale aj ďalší. Ak sa ti článok bude páčiť, pridaj sa do klubu Refresher+. Nielenže podporíš kvalitnú tvorbu, ale získaš aj neobmedzený prístup k prémiovému obsahu a množstvo ďalších výhod.
Pavol Regenda.
Pavol Regenda. Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Regenda odišiel prvýkrát do zahraničia, keď mal 17 rokov. Hrajúc za kategórie U20 si vo Švédsku „odkrútil“ dve sezóny, aby následne po majstrovstvách sveta odišiel do fínskeho Jokeritu. Aj tam pôsobil v kategórii U20. V nej sa mu takisto darilo, v 47 zápasoch získal 33 bodov.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Jeden zápas dokonca odohral aj premiérovo v mužskom tíme. Po ňom sa vrátil do materských Michaloviec, kde už hral plnohodnotne mužský hokej. Tam sa jeho cesty spojili s dnes 35-ročným obrancom Vladimírom Mihálikom a ihneď si vytvorili dobré kamarátske puto.

Vladimír Mihálik.
Vladimír Mihálik. Zdroj: TASR/Branislav Račko

Príprava do sveta a dobrá angličtina

„On sa do Michaloviec vrátil z Fínska a ja som prišiel z Banskej Bystrice. S Paľkom sme mali dobrý vzťah, rešpektovali sme sa,“ spomína Mihálik.

Už vtedy vraj v podvedomí tušil, že Regendu čaká veľká budúcnosť. „On za nami vždy chodil a pýtal sa, ako to v tom svete chodí,“ a jedným dychom dodáva, že zo strany Mihálika na Regendu bol apel najmä na to, aby sa učil po anglicky.

„Ale on už vedel rozprávať celkom dobre, pretože bol vo Fínsku. Viem, že mával aj extra hodiny angličtiny. Celá jeho cesta mala sled udalostí, ktorý bol podporený rodinou a hráčmi, ktorých mal okolo seba.“ Podľa Mihálika mal Regenda správnu drzosť, ktorej bolo niekedy viac. „Vtedy sme ho museli upokojiť a správne nasmerovať.“

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125705 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V čom tkvie podľa Mihálika Regendov úspech.
  • Prečo na NHL iba talent nestačí.
  • Ako si na Regendu spomínajú fanúšikovia Michaloviec.
  • Čo povedal Vladimír Mihálik o Pavlovi Regendovi skautovi z Anaheimu.
  • Ako vníma Vladimír Mihálik Regendovo pôsobenie na farme.
  • Prečo bol Pavol Regenda pred odchodom do NHL v strese.
Domov
Zdieľať
Diskusia