Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. novembra 2022, 12:21
Čas čítania 0:32

Svidníčan sa nechal obrať o 3 500 eur. Podvodníci mu vybrali účet po tom, čo mu sľubovali investíciu do bitcoinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

63-ročný muž dobrovoľne odovzdal číslo účtu, súhlas na jeho spravovanie, číslo karty i ochranný kód.

Polícia vo Svidníku rieši prípad podvodu, ku ktorému došlo na internete. 63-ročný Svidníčan bol telefonicky kontaktovaný s cieľom poskytnutia informácie či rady o naložení so sumou 13 000 dolárov v súvislosti s obchodovaním s internetovou menou bitcoin.

Páchateľ sa s obeťou dohodol na výbere 10 000 dolárov a investovaní zvyšných 3 000. Muž dobrovoľne poskytol číslo svojho bankového účtu, súhlas na spravovanie účtu z dôvodu zmien výšky limitov na karte, číslo karty i ochranný kód. Páchateľ mu následne z účtu odpísal 3 500 eur.

Páchateľ podľa slov polície pod zámienkou vyplatenia finančných prostriedkov v internetovej mene bitcoin vylákal od poškodeného potrebné údaje. Polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu. Zároveň upozorňuje na obozretnosť pri používaní internetu. Cudzím ľuďom netreba podľa nej dôverovať a predovšetkým im neposkytovať osobné údaje či údaje k bankovým účtom.

Domov
Zdieľať
Diskusia