Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
19. novembra 2022, 8:51
Čas čítania 0:38

Elon Musk sa v ankete pýta, či má Twitter obnoviť účet Donalda Trumpa

Kategória:
News
Uložiť Uložené

K ankete pridal latinské príslovie „Vox Populi, Vox Dei“, ktoré v preklade znamená „Hlas ľudu, hlas Boží“.

Nový majiteľ sociálnej siete Twitter Elon Musk požiadal jej používateľov, aby hlasovali o návrate bývalého amerického prezidenta na platformu. Na svojom účte zverejnil výzvu „Obnovte účet bývalého prezidenta Trumpa“ s možnosťou pre používateľov hlasovať buď áno, alebo nie.

Z viac ako 6,5 milióna hlasov doteraz získaných odpovedí bolo 54 percent za návrat bývalého prezidenta. Jeho účet na Twitteri bol zrušený pre úlohu pri útoku davu na Kapitol v snahe zvrátiť výsledky volieb z roku 2020.

Trump používal svoj účet ako častý komunikačný kanál, pričom mal na ňom až 88 miliónov sledovateľov. Bývalý prezident po zabanovaní uviedol, že sa na populárnu platformu nevráti a zostane na svojej vlastnej sieti.

Zatiaľ nemožno predpokladať, či sa Musk naozaj bude riadiť anketou, no v minulosti už podobné prieskumy robil. Minulý rok sa svojich sledovateľov pýtal, či by mal predať akcie svojej spoločnosti na výrobu elektromobilov Tesla. Po tomto prieskume predal akcie za viac ako 1 miliardu dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia