Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. novembra 2022, 9:49
Čas čítania 0:40

Na Slovensku sneží, v týchto okresoch môže napadnúť až 10 centimetrov snehu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Znížená viditeľnosť a sneženie predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre motoristov aj chodcov.

Počas piatka platia na Slovensku výstrahy pred snežením, hmlou, ale aj poľadovicou. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. V niektorých okresoch môže napadnúť až desať centimetrov snehu.


Výstraha prvého stupňa pred snežením platí v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. V týchto lokalitách sa očakáva v polohách nad 500 metrov ojedinele výskyt sneženia, pri ktorom spadne desať centimetrov nového snehu.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Vodiči aj chodci by si mali dávať pozor

Sneženie podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu a pohyb ľudí. Výstraha platí v okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Žilinského kraja do 17.00 h, v okresoch na východe Slovenska do 21.00 h. Poľadovica sa môže vyskytovať v okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Výstraha je predbežne platná do soboty 9.00 h.


V okresoch Myjava, Piešťany, Senica, Trnava, Pezinok, Malacky, Bratislava a Senec sa v piatok doobeda očakáva ojedinele výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 – 200 metrov.

Znížená viditeľnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre motoristov, poznamenal SHMÚ. Výstrahy prvého stupňa pred výskytom hmiel platia do 12.00 h.

Anketa:
Tešíš sa na prvú snehovú nádielku? ❄️
Áno.
Nie.
Je mi to jedno.
Áno.
64 %
905 Hlasov
Nie.
26 %
372 Hlasov
Je mi to jedno.
9 %
131 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia