Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
15. novembra 2022, 20:12
Čas čítania 0:49

Americké tajné služby: Rakety, ktoré dopadli na Poľsko, boli ruské. Poľsko to zatiaľ nepotvrdilo (+ mapa)

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hovorca poľskej vlády Piotr Müller tieto informácie bezprostredne nepotvrdil.

Vysokopostavený predstaviteľ amerických tajných služieb tvrdí, že rakety, ktoré v utorok zasiahli Poľsko, patria Rusom. Ich dopad na členskú krajinu NATO zrejme súvisí s dnešným intenzívnym bombardovaním Ukrajiny. 

Hovorca poľskej vlády Piotr Müller tieto informácie bezprostredne nepotvrdil, avšak uviedol, že vrcholní predstavitelia krajiny sa zišli na mimoriadnom zasadnutí v súvislosti s krízovou situáciou. Zasadnutie členov vládneho brannobezpečnostného výboru a tiež Úradu národnej bezpečnosti zvolali premiér Mateusz Morawiecki a prezident Andrzej Duda.


Poľské médiá uviedli, že dve osoby prišli o život v utorok popoludní po tom, čo ruská raketa zasiahla sušičku obilia v obci Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou.


Müller vyzval médiá, aby nezverejňovali nepotvrdené informácie. Dodal, že všetky informácie, ktoré budú na utorkovom zasadnutí prezentované, budú neskôr – ak to bude možné – tlmočené verejnosti.

Rusko Ukrajina POľsko
Zdroj: Twitter/Jarosław Wolski

Rusi dnes bombardujú Ukrajinu

Rusko v utorok vypálilo na ukrajinské územie približne 100 rakiet v rámci najnovšej vlny útokov zameraných na energetickú infraštruktúru, ktoré viedli k výpadkom prúdu a núteným odstávkam.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Sedem miliónov ľudí na Ukrajine sa v utorok ocitlo bez dodávok elektriny v dôsledku ruských raketových útokov. O tretinu zároveň poklesol počet pripojení na internet, informuje CNN.
 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj varoval, že môže dôjsť k ďalším útokom. Prisľúbil však, že Ukrajina sa v boji proti ruským inváznym silám nevzdá. „Pracujeme, všetko obnovíme, prežijeme,“ zdôraznil.

Domov
Zdieľať
Diskusia