Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. novembra 2022, 9:59
Čas čítania 0:38

Rusi potajomky uniesli viac ako 10-tisíc našich detí, hromží Kyjev. Ukrajina vraj pozná ich mená

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ich mená sú vraj známe, tvrdí ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ukrajina žiada medzinárodnú pomoc pri vrátení tisícok detí, ktoré boli údajne unesené do Ruska. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj upozornil, že ide o najmenej 11-tisíc detí, ktorých mená sú známe, pričom v skutočnosti ich môže byť oveľa viac.

Volodymyr Zelenskyj.
Volodymyr Zelenskyj. Zdroj: TASR/František Iván

„Naším cieľom je zastaviť násilné únosy alebo deportácie detí z Ukrajiny do Ruskej federácie,“ povedal vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta v Kyjeve Andrij Jermak. Musíme podniknúť všetko preto, aby sa deti vrátili späť k svojim rodinám.


Jermak vystúpil na veľkej online konferencii, na ktorej sa zúčastnil aj generálny tajomník OSN António Guterres a veľvyslanci krajín skupiny G20, ktorá sa v súčasnosti stretáva na výročnom summite v Indonézii.

Ukrajina sa obáva, že ich deti sú v Rusku ponúkané na adopciu

Rusko potvrdzuje, že deti z Ukrajiny sú do ich krajiny prevážané, píše DPA. Tvrdia pritom, že deti smerujú z bojových zón do bezpečia, či prišli do Ruska na liečenie alebo zotavenie. Objavili sa pritom aj správy, že ukrajinské deti sú v Rusku ponúkané na adopciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia