Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
11. novembra 2022, 20:38
Čas čítania 0:54

Elon Musk straší zamestnancov Twitteru. Firmu vraj čaká rozhodujúce obdobie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Spoločnosť stráca takmer 4 milióny dolárov denne.

Nový vlastník Twitteru Elon Musk telefonicky upozornil svojich zamestnancov na možnosť bankrotu sociálnej siete. Zavŕšil tak chaotický deň, počas ktorého spoločnosť opustili vysokopostavení manažéri a dostala varovanie od regulačných úradov v USA.

Elon Musk povedal zamestnancom sociálnej siete, že je nepravdepodobné, že prežije nadchádzajúci pokles hospodárstva, ak sa jej nepodarí nahradiť miznúce príjmy z reklamy. Miliardár predtým na Twitteri uviedol, že spoločnosť stráca takmer 4 milióny dolárov denne.

Elon Musk na MET Gala 2022.
Elon Musk na MET Gala 2022. Zdroj: Getty Images/NDZ/Star Max/GC Images

Vo štvrtok zároveň odstúpili kľúčoví manažéri – Yoel Roth, ktorý mal na starosti boj proti nenávistným prejavom, dezinformáciám a spamu, Robin Wheeler, viceprezident predaja, a Lea Kissnerová, ktorá viedla oddelenie bezpečnosti.

Ich odchod prichádza potom, ako americká Federálna obchodná komisia oznámila, že sleduje vývoj na Twitteri s „hlbokým znepokojením“.

Anketa:
Myslíš, že Twitter prežije recesiu?
Určite áno.
Ani náhodou.
Je mi to jedno.
Určite áno.
25 %
Ani náhodou.
26 %
Je mi to jedno.
50 %

Musk mení Twitter na svoj obraz

Elon Musk, ktorý len pred niekoľkými týždňami platformu prevzal za 44 miliárd USD, spravil v spoločnosti niekoľko drastických zmien. V rámci svojich prvých krokov na čele Twitteru vyhlásil hromadné prepúšťanie, pričom prepustil aj generálneho riaditeľa. 

Okrem masívneho prepúšťania oznámil aj to, že za overené účty plánuje pýtať 8 dolárov mesačne. Nový šéf platformy ukončil aj práce z domu a nariadil všetkým zamestnancom Twitteru, aby sa vrátili do kancelárií.

Podnikateľ na Twitteri napísal, že sociálnu sieť kupuje, pretože pre budúcnosť civilizácie je dôležité mať spoločné digitálne námestie, na ktorom sa dá zdravým spôsobom diskutovať o širokej škále názorov. Len čas ukáže, ako jeho vízia sociálnej siete naozaj dopadne.

Domov
Zdieľať
Diskusia