Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
9. novembra 2022, 12:01
Čas čítania 1:02

VIDEO: Harry Potter vedie k satanizmu, káže slovenský kňaz vo virálnom videu. Pokémon je podľa neho vreckový démon

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Matúš Marcin praktizoval exorcizmus od roku 2015 do roku 2020.

Slovenským internetom sa šíri video, na ktorom exorcista Matúš Marcin rozpráva o satanizme, ktorý vidí v rozprávkach aj vo filmoch pre deti. Päťminútový záznam z jeho kázne zverejnila facebooková stránka Naše Slovensko, ktorá sa venuje zosmiešňovaniu neonacistov a poukazuje na bizarnosti z nedemokratickej časti spoločnosti.

Matúš Marcin praktizoval exorcizmus od roku 2015 do roku 2020 pod Košickou eparchiou. Na základe svojich skúseností opisuje, kde sa stretol so satanizmom.

„Mnohí si myslia, že Halloween je len také neškodné vyrezávanie tekvičiek. No Halloween je jedným zo štyroch veľkých sabatov čarodejníc, o ktorých všetci počuli. Zo svojej niekoľkoročnej skúsenosti exorcistu môžem veľmi dobre povedať, že to sú najťažšie posadnutia,“ hovorí Marcin vo videu.

 

Videl ľudí používať zaklínadlá z Harryho Pottera

V rozprávkach od Walta Disneyho môžeme podľa Marcina vidieť veľa perverzity či pornografie. „Jasné, že vy to v tej rozprávke priamo nevidíte, ale oni vám to tam dávajú nasekané a vaše podvedomie to vníma,“ konšpiruje ďalej bývalý exorcista bez uvedenia konkrétnych dôkazov počas svojej kázne v gréckokatolíckej cirkvi. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Upozorňuje, že mágia a okultizmus sú podľa neho aj v príbehoch o čarodejníkovi Harrym Potterovi. Samotná autorka je vraj praktizujúcou čarodejnicou a kúzla, ktoré sa v týchto knihách vyskytujú, sú skutočné. Nešpecifikuje však, či vo svojej praxi videl kohokoľvek používať legendárne temné vraždiace zaklínadlo Avada Kedavra alebo aspoň užitočné privolávacie zaklínadlo Accio.

Trápia ho aj pokémoni. „Čo je to pokémon? Čo znamená slovo pokémon? Znamená to diabol do vrecka. Vreckový démon,“ hovorí Marcin veriacim. Samotní tvorcovia známej animovanej rozprávky s medzinárodným presahom neskrývajú, že v skutočnosti ide o tzv. pocket monsters, teda v slovenskom preklade vreckové monštrá.  

Domov
Zdieľať
Diskusia