Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
17. novembra 2022 o 12:30
Čas čítania 4:25

MS 2022 v Katare: Zápasy, časy, súpisky, ceny leteniek či ubytovania. Čo všetko by si mal vedieť pred štartom turnaja?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Zápasy, časy, súpisky, ceny leteniek či ubytovania. Čo všetko by si mal vedieť pred štartom turnaja?
Zdroj: Gettyimages/Eurasia Sport Images-Contributor

Majstrovstvá sveta v Katare sa začínajú už 20. novembra otváracím zápasom domáceho tímu proti Ekvádoru. V tomto článku nájdeš zoznam tých najdôležitejších informácií.

Blížiace sa MS 2022 v Katare polarizujú spoločnosť. Zatiaľ čo sa jedni tešia na vyvrcholenie 4-ročného cyklu a to najkrajšie, čo futbal ponúka, ďalší vnímajú kruté pozadie Kataru ako hostiteľskej krajiny. Podľa ľudskoprávnych organizácií, ako napríklad FairSquare, Human Rights Watch a Amnesty International, zomrelo k februáru 2021 pri práci súvisiacej s výstavbou štadiónov 6 500 pracovníkov.

Veľkú časť populácie Kataru tvoria prisťahovalci z východných krajín ako India, Bangladéš, Pakistan, Irán, Nepál a ďalšie. Katar začal pred výstavbou štadiónov v roku 2014 zvážať do krajiny ďalších pracovníkov z týchto krajín. Už od samého začiatku boli ľudské práva robotníkov hrubo porušované, píše Amnesty International. Zamestnávateľ im údajne zadržiaval platy aj niekoľko mesiacov, pracovali v extrémnych teplotných, ale aj časových podmienkach.

Množstvo klubov či futbalových federácií tieto skutočnosti odsudzuje a fankluby nemeckých celkov dokonca vyzývajú na bojkot celého turnaja. My sme sa na tému „moderného otroctva“ v Katare pozreli v článku, ktorý si môžeš prečítať tu.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

V Refresheri sa na spoločensky dôležité témy pozeráme aj kriticky. Rovnako nám nie sú ľahostajné ani nadchádzajúce MS 2022 v Katare, ktoré budeme počas celého turnaja monitorovať. Ak sa ti športová tvorba páči, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Nielenže podporíš tvorbu kvalitného obsahu, ale takisto získaš aj neobmedzený prístup k prémiovému obsahu a množstvo ďalších výhod.

Tímy, skupiny a herný systém

Na MS 2022 v Katare sa zúčastní 32 krajín z 5 svetových konfederácií. Tie sú rozdelené v 8 skupinách (A – H) po 4 tímy. V rámci skupín odohrajú tímy zápasy systémom „každý s každým“. Diváci uvidia dokopy 48 zápasov, následne prejde turnaj do vyraďovacej fázy. Tam postúpia prvé dva tímy z každej skupiny, dokopy 16, a zvyšok vypadáva. Vyraďovacia fáza sa začne osemfinále.

ZLOŽENIE ZÁKLADNÝCH SKUPÍN NA MS 2022 V KATARE

A-skupina: Holandsko, Ekvádor, Senegal, Katar
B-skupina: Anglicko, USA, Irán, Wales
C-skupina: Poľsko, Argentína, Mexiko, Saudská Arábia
D-skupina: Francúzsko, Dánsko, Tunisko, Austrália
E-skupina: Nemecko, Španielsko, Kostarika, Japonsko
F-skupina: Chorvátsko, Belgicko, Kanada, Maroko
G-skupina: Švajčiarsko, Srbsko, Brazília, Kamerun
H-skupina: Portugalsko, Uruguaj, Ghana, Južná Kórea

Kedy a kde

MS 2022 v Katare sa začínajú otváracím zápasom A-skupiny 20. novembra, teda v nedeľu, o 17.00 h nášho času medzi domácim Katarom a Ekvádorom. Dobrou správou je, že všetky zápasy sú, čo sa času týka, pre Slovensko v pozerateľnom čase. Skupinové zápasy budú krajiny hrať o 11.00, 14.00, 17.00 a 20.00 h. Osemfinálové a štvrťfinálové zápasy zasa o 16.00 a 20.00 h. Semifinále odohrajú o 20.00 h a finálové stretnutie sa začne o 16.00 h. Spomedzi slovenských televízií má vysielacie práva zakúpené verejnoprávna RTVS.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Atraktívna je vzdialenosť medzi jednotlivými štadiónmi. Hráči nebudú musieť cestovať viac ako 45 minút autobusom. Komfortné cestovanie bude dostupné aj pre fanúšikov priamo v Katare. Organizátori vybudovali sieť metra s celkovou dĺžkou 300 kilometrov. Súčasťou trasy je 100 staníc vrátane zastávok pri každom štadióne. Všetky štadióny sú plne klimatizované.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124606 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia