Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Šnajdrová
7. novembra 2022, 9:31
Čas čítania 0:47

Marihuana by se mohla prodávat daleko od škol a hospod. Cizinci by na ni nárok neměli, plánují Piráti

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Marihuana by se mohla prodávat daleko od škol a hospod. Cizinci by na ni nárok neměli, plánují Piráti
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k použití

Piráti si nechali vypracovat odbornou dopadovou studii na téma regulace trhu s konopím. Co se v ní můžeš dočíst?

Piráti si nechali vypracovat odbornou dopadovou studii na téma regulace trhu s konopím. Z té vyplývá, že legalizací konopí by Česko mohlo vydělat až dvě miliardy ročně. Konopí by se prodávalo ve specializovaných prodejnách, které by stály daleko od škol, hospod, nesměl by se v nich prodávat alkohol a cizinci by v nich nesměli nakupovat.

Piráti připravují vládní návrh zákona, který by mohl legalizovat konopí a možná i další návykové látky. Do státního rozpočtu by díky návrhu mohlo doputovat až patnáct miliard korun ročně. Díky samotnému konopí pak téměř 2 miliardy korun ročně. 

Konopí by se v Česku mohlo prodávat ve specializovaných obchodech, které by nesměly stát méně než 250 metrů od restaurací, barů s alkoholem ani poblíž škol. Prodejny by musely zavírat nejpozději ve 22:00 hodin a nakupovat by v nich mohli pouze lidé starší 18 let. Podle návrhu Pirátů by cizinci měli vstup do specializovaných obchodů zakázán, aby Česko nepodporovalo drogovou turistiku. Zákazníci, kteří by v těchto obchodech nakupovali, by se nejprve museli zaregistrovat a mohli by si koupit maximálně 100 gramů konopí měsíčně.

Legalizace konopí by podle pirátského návrhu mohla mít vliv i na malé pěstitele. Ti by pro vlastní spotřebu mohli pěstovat maximálně pět kytek. 

Domov
Zdieľať
Diskusia