Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. novembra 2022, 9:10
Čas čítania 1:12

Polícia na Facebooku odsúdila arcibiskupov list o obetiach na Zámockej. Strčte si to do z...u, komentoval status Boris Kollár

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Arcibiskup načrtol bez dôkazov, že obete vraždy na Zámockej užívali drogy.

Slovenská polícia na svojej facebookovej stránke zareagovala na obežník trnavského arcibiskupa. Odsúdila nepodložené tvrdenia Jána Oroscha, ktorý v súvislosti s obeťami streľby na Zámockej naznačil, že nie sú nevinné. Bez dôkazov podsúval vlastný príbeh o drogách.

Polícia v statuse píše, že „v liste sa nachádzajú časti, ktoré hrubo manipulujú teroristický útok na Zámockej ulici, stigmatizujú dve nevinné obete a popierajú samotnú kresťanskú vieru, ktorej je arcibiskup oficiálnym predstaviteľom“.

Orosch
Trnavský arcibiskup Ján Orosch. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj


Oroschove slová podľa polície hrubo urážajú pamiatku dvoch mladých ľudí, prácu vyšetrovateľov Policajného zboru a stávajú sa súčasťou nenávisti v našej spoločnosti. „Po dôkazy o stúpajúcej agresii nemusíme chodiť ďaleko. Stačí sa pozrieť na posledné prípady zo slovenských škôl. Autorita, akou by mal byť arcibiskup pre veriacich, namiesto spájania a upokojovania rozdeľuje spoločnosť na základe manipulatívnych otázok založených na klamstve.“

Pod stanovisko polície na sociálnej sieti uverejnil komentár aj Boris Kollár. Vyjadrenie Policajného zboru označil za manipulatívne „adminove kecy“, ktoré si má stránka polície „láskavo strčiť do z….u“. 

Zuzana Čaputová v čase zverejnenia arcibiskupského obežníka na svojej stránke uverejnila podporný odkaz rodine zosnulých Juraja a Matúša.

Trnavský arcibiskup Ján Orosch napísal v obežníku pre kňazov komentár o tom, čomu vraj v skutočnosti predchádzala vražda na Zámockej ulici. Arcibiskupovi sa nepáčilo, že politici a verejnosť obete vraždy označujú za „nevinné“. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Ľudia, počnúc majiteľom klubu ,Tepláreň‘, návštevníci klubu, o ktorých sme sa nedozvedeli nič o ich veku, o ich možnej drogovej závislosti, pohoršlivom – a zo strany veriacich právom videnom – nemravnom konaní, až po poľutovaniahodné obete, sú naozaj všetci nevinní?“ pýtal sa Orosch.

Konferencia biskupov Slovenska odmietla Oroschove kontroverzné vyjadrenia bližšie komentovať. Každý biskup je vo svojej diecéze podľa KBS kompetentný za svoje konanie i vyhlásenia a zodpovedá za svoje názory. Radovan Pavlík z tlačového oddelenia KBS upresnil, že daný obežník bol určený len pre „vnútornú potrebu Trnavskej arcidiecézy“ a preto im slová arcibiskupa Oroscha neprináleží nijakým spôsobom komentovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia