Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktória Ševelová
3. novembra 2022, 21:33
Čas čítania 0:48

Môže napodobniť Slafkovského. Tento mladý Slovák má kvality na top desiatku draftu, odhaduje expert

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podľa odborníka by sa Dalibor Dvorský mohol ocitnúť v prvej desiatke budúcoročného draftu.

Hokejový expert Scott Wheeler z magazínu The Athletic zostavil rebríček potenciálnej najlepšej stovky hokejistov, ktorí by sa v budúcom roku mohli dostať do NHL cez draft. Zo Slovákov sa najvyššie umiestnil Dalibor Dvorský, ktorému Wheeler predpovedá siedme miesto. Mladého rodáka zo Zvolena označil za talentovaného a inteligentného tvorcu hry, páči sa mu aj jeho schopnosť kontrolovať puk.

„Veľkou otázkou v prípade Dvorského je, či bude dlhodobo centrom alebo krídelníkom. Z hľadiska defenzívy je na tom dobre. Využíva svoje telo na získanie pozície a účinne chráni puky. V niektorých momentoch však zápasí s rýchlosťou, ktorá sa vyžaduje od centrov na vyšších úrovniach, a niektorí skauti sa obávajú o jeho konzistenciu pri hre päť na päť. Chcel by som, aby niekedy hral aj s väčším zápalom,“ cituje Wheelera Sportnet.

Dvorský momentálne pôsobí v drese druholigového AIK IF Štokholm. Medzi mužmi v 10 zápasoch nazbieral 6 bodov. Odohral aj 5 zápasov v juniorskom tíme, v ktorom si pripísal 8 bodov.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Samotný Dvorský zatiaľ pôsobí skromne. „Rebríčkov počas sezóny vychádza skutočne veľa. Každý predkladá iné odhady, preto sa tým snažím príliš nezaoberať,“ povedal Dvorský Denníku N na margo doterajších draftových predpovedí. „Nemám vyhliadnutý žiadny konkrétny klub. Mojím najobľúbenejším klubom sa stane ten, ktorý mi poskytne príležitosť,“ dodal.

Dvorský
Zdroj: TASR – Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia