Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. novembra 2022, 18:59
Čas čítania 0:40

Polícia SR upozorňuje na nový hoax. Zelenskyj na ňom údajne hrá svojím penisom na klavíri

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Po internete sa šíri video, na ktorom je zachytený údajný ukrajinský prezident. Video je však hoax.

Stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR dnes zverejnila príspevok, v ktorom upozorňujú na video o Volodymyrovi Zelenskom. Prezident na ňom údajne hrá svojím penisom na klavíri. Toto video je však hoax. 

Polícia sa k tomuto videu vyjadrila takto: „Na videu sa nenachádza ukrajinský prezident, ale iba osoba, ktorá sa naňho podobá. Aby bol dojem ešte lepší, má na sebe odev podobný tomu, v ktorom vystupuje ukrajinský prezident. Tento odev je veľmi dôležitý, pretože hoaxeri chcú navodiť dojem, že video je aktuálne. Toto divadielko však niektorým Slovákom stačí, aby sa utvrdili vo svojom názore, ktorý im o Volodymyrovi Zelenskom ako na podnose servíruje ruská propaganda už niekoľko mesiacov.“

Aj v tomto prípade ide zrejme o kremeľskú propagandu, ktorá sa snaží ukrajinského prezidenta zdiskreditovať už od začiatku invázie.

Tvorcovia hoaxu zrecyklovali prezidentovu minulosť

Prezident Zelenskyj hru na klavíri penisom v minulosti skutočne predstieral. Ako herec v roku 2016 spolu so svojím kolegom vystúpil pred živé publikum a zabával Ukrajincov. Video pobavilo aj ľudí na internete, na Youtube si vyslúžilo viac ako milión videní.  

24. marca 2022, 19:07 Čas čítania 1:30 Zelenskyj hajluje či drží dres so svastikou. Never hoaxom, ktoré robia z ukrajinského prezidenta nacistu Zelenskyj hajluje či drží dres so svastikou. Never hoaxom, ktoré robia z ukrajinského prezidenta nacistu
Domov
Zdieľať
Diskusia