Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Šnajdrová
2. novembra 2022, 8:32
Čas čítania 0:43

Zomrel Robert Peňažka, významný reklamný stratég a autor obľúbenej vianočnej reklamy na Kofolu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Legendárny reklamný stratég, zakladateľ agentúry Kaspen a majiteľ štúdia Yinachi zomrel po dlhej chorobe. Mal 50 rokov

Ve věku 50 let zemřel reklamní stratég, zakladatel agentury Kaspen, majitel studia Yinachi a autor legendární vánoční reklamy na Kofolu Robert Peňažka. Stalo se tak 1. listopadu 2022 v důsledku dlouhé nemoci, informují Marketing&Media a Blesk

Robert Peňažka byl opravdovým mistrem svého oboru. Jeho nápady můžeš znát z reklam pro firmy Oskar, Kofola nebo Budvar. Současně však participoval i na dalších projektech, přičemž jedním z nich byla i kultovní série knih Kmeny od Vladimira 518.

Talentovaný kreativec zemřel ve věku 50 let v důsledku dlouhodobé nemoci. 

peňažka
Zdroj: Jedna čtvrť/propagační materiál

Jeho reklamu na Kofolu zná snad každý Čech. Na televizní obrazovky se poprvé dostala v roce 2003, avšak u diváků natolik zabodovala, že se stala vánoční stálicí. „Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím!“ říká v ní holčička, na kterou se řítí divočák. 

„U Kofoly vůbec nebyl záměr vytvořit legendární kampaň, ale záměr byl přijít s dobrou vánoční kampaní. To je ta hlavní ingredience. Když to uděláš dobře, tak se ti to vrátí a má to šanci stát se legendou,“ vzpomínal v roce 2020 Peňažka na legendární reklamu, která se zaryla do srdcí mnoha Čechů a Češek.

Domov
Zdieľať
Diskusia