Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
27. októbra 2022, 8:42
Čas čítania 0:35

Apple potvrdil, že koncovku USB-C dostane aj iPhone. Nemáme na výber, tvrdia

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené

Nové pravidlá, ktoré začali platiť v Európskej únii, dotlačili spoločnosť Apple do používania jednotných nabíjacích káblov s koncovkou USB-C. Zmeniť sa majú do roku 2024.

Podľa nových pravidiel EÚ sa majú všetky nabíjačky zjednotiť do konca roka 2024. Nové pravidlá počítajú s jednotnou koncovkou USB-C.

„Samozrejme, budeme sa musieť prispôsobiť, nemáme na výber. Európania sú tí, ktorí stanovia čas zmeny pre európskych zákazníkov,“ povedal podľa The Verge Greg Joswiak, senior viceprezident celosvetového marketingu v Apple. 

Pravidlá o nabíjacích kábloch budú platiť pre všetky členské státy Európskej únie. To, či sa budú meniť koncovky aj v iných krajinách sveta, Joswiak nepovedal. Spravidla však technologické a systémové zmeny firmy upravia podľa európskych štandardov pre celý svet. 

Joswiak sa zároveň pustil do dlhého vysvetľovania, že spoločnosť Apple v minulosti radšej išla vlastnou cestou a dôverovala svojim inžinierom. Žiadni zákonodarcovia ju nenútili prijať hardvérové štandardy. 

Riešením tejto situácie by napokon mohlo byť bezdrôtové nabíjanie. Joswiak sa však nevyjadril, že by spoločnosť hľadala spôsob, ako zákon obísť. Na záver iba dodal, že USB-C port je budúcnosťou nabíjania iPhonov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia