Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták Viktor Kniš
21. októbra 2022, 13:31
Čas čítania 0:28

Aktualizované: NAKA zadržala stredoškoláka podozrivého z terorizmu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Zatiaľ nie je jasné, čoho sa mladík dopustil.

Aktualizované o 15:55 o stanovisko ÚŠP. 

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry dnes na západnom Slovensku zadržali stredoškoláka podozrivého z účasti na terorizme, informuje portál Aktuality.sk. Z doterajších informácií však nie je jasné, čo konkrétne spáchal. Môže ísť o podnecovanie na spáchanie činu terorizmu alebo jeho verejné schvaľovanie.

Zadržanie by nemalo súvisieť s minulotýždňovým teroristickým útokom na Zámockej ulici, počas ktorého boli zavraždení dvaja mladí ľudia z queer komunity. Prípad dozoruje špeciálna prokuratúra. 

Správu už potvrdil aj Úrad špeciálnej prokuratúry.

„Môžeme potvrdiť, že došlo k zadržaniu osoby podozrivej v súvislosti so spáchaním trestného činu terorizmu,“ spresnil hovorca Dalibor Skladan. Ako ďalej uviedol, vzhľadom na skutočnosť, že ide o maloletú osobu, ako aj aktuálne štádium konania, nemôže Úrad špeciálnej prokuratúry poskytnúť bližšie informácie.

Späť
Zdieľať
Diskusia