Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
21. októbra 2022, 11:33
Čas čítania 0:45

Kresťanské gymnázium v Žiline spája satanizmus a LGBTI+ ako protikresťanské hnutia. Učiteľ sa ospravedlnil

Kategória:
News
Uložiť Uložené

LGBTI+ ľudí dali na rovnakú úroveň so satanistami a protikresťanskými hnutiami.

V školskom poriadku kresťanského gymnázia v Žiline sa píše o tom, aké hnutia je v škole zakázané propagovať, informujú tvnoviny.sk. LGBTI+ ľudí dali na rovnakú úroveň so satanistami a protikresťanskými hnutiami. Žiaci nemôžu nosiť oblečenie ani doplnky, ktoré propagujú politické presvedčenie, satanizmus, protikresťanské skupiny a LGBTI+, a tiež nenosia piercing. 

Na problém upozornil Peter Bardy, šéfredaktor portálu aktuality.sk na svojom Facebooku, kde príspevok vyvolal búrlivú diskusiu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Bardy (@peter_bardy)

Škola tvrdí, že svojich žiakov vedie k tolerancii. Vedenie sa ospravedlňuje: „Je nám to ľúto, ak to takto niekto číta. Pripravujeme vyjadrenie pre LGBTI+ komunitu, kde poskytneme stanovisko,“ uviedla televízii Markíza riaditeľka školy Anastázia Strečková. Školský poriadok medzičasom zo stránky stiahli. 

Za klauzulu o zovňajšku sa ospravedlnil aj učiteľ gymnázia Róbert Andrejko.

„Toto nešťastné vyjadrenie, za ktoré by som sa chcel ja, ako súkromná osoba, ako učiteľ, ospravedlniť všetkým, ktorých sa to mohlo dotknúť. Bolo nešťastné, týka sa to sekcie, ktorá sa týka len starostlivosti o zovňajšok, o oblečenie.“

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Žiaci, ktorí gymnázium navštevujú, sú presvedčení, že formulácia v školskom poriadku nie je správna. S diskrimináciou LGBTI+ zo strany školy sa však nestretli.

Domov
Zdieľať
Diskusia