Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
19. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:26

TOP 3 v stredu: Partnerské spolužitie neprešlo, Putin vyhlásil stanné právo a Gröhling, Fico aj Heger boli na zozname strelca

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 v stredu: Partnerské spolužitie neprešlo, Putin vyhlásil stanné právo a Gröhling, Fico aj Heger boli na zozname strelca
Zdroj: Refresher

Tieto tri správy by ti nemali ujsť.

Parlament neschválil inštitút partnerského spolužitia. Za bolo len 50 poslancov

Parlament neschválil návrh o partnerskom spolužití z dielne opozičnej SaS. Nový inštitút by zjednodušil spolunažívanie nezosobášeným párom, aj párom rovnakého pohlavia, upravil oprávnenia v dedičskom konaní či poskytovanie informácií zo zdravotnej dokumentácie.

Za návrh hlasovalo 50 zo 133 prítomných poslancov, 37 poslancov bolo proti, 15 členov parlamentu sa pri hlasovaní zdržalo a 31 poslancov, ktorí sedeli v sále parlamentu, nehlasovalo vôbec.

Poslanec extrémistickej strany ĽSNS Stanislav Mizík mal pred hlasovaním problémy so svojou hlasovacou kartou. Na Facebooku sa na údajné technické problémy vyhovorila aj poslankyňa Sme rodina Romana Tabák. Viac sa dozvieš v našom článku.

NRSR
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Putin vyhlásil na anektovaných územiach stanné právo

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil stanné právo v ukrajinských oblastiach, ktoré Rusko anektovalo v rozpore s medzinárodným právom. Moskve to umožní sprísniť kontrolu na týchto územiach.Dosadení lídri okupovaných regiónov získajú mimoriadne bezpečnostné právomoci, ktoré však ruský prezident bližšie nešpecifikoval.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Z ruskej legislatívy vyplýva, že na týchto územiach môže byť obmedzené cestovanie a verejné zhromažďovanie, sprísnená cenzúra a rozšírená právomoc bezpečnostných zložiek. Anexia Doneckej a Luhanskej oblasti a častí Záporožskej a Chersonskej oblasti nie je medzinárodne uznaná. Viac sa dozvieš v našom článku.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP

Heger, Gröhling aj Fico mali byť na zozname obetí strelca zo Zámockej 

Exminister školstva Branislav Gröhling bol dnes podľa tvnoviny.sk vypovedať na NAKA v súvislosti s útokom na Zámockej ulici. Údajne sa nachádzal na zozname možných obetí, ako aj Robert Fico, ktorý to potvrdil na tlačovej konferencii strany Smer-SD.

Strelec sa netajil tým, že hlavným cieľom bol premiér Eduard Heger. Ešte v auguste sa fotil pred Hegerovou bytovkou a opisoval, že sa na niečo pripravuje. Na Twitteri vtedy napísal po anglicky „#eduardheger test and preparation“. Vrah pred bytom premiéra strávil niekoľko hodín aj v deň streľby. Po streľbe na sociálnej sieti 4chan písal vrah po anglicky, že chcel zastreliť premiéra, no vraj sa mu nepošťastilo zastihnúť jeho prichádzajúce auto. Detaily sa dozvieš tu.

Grohling Heger
Zdroj: TASR

Instagramový post dňa

V súvislosti s celospoločenskou debatou o postavení queer ľudí na Slovensku sa televízia Markíza rozhodla uverejniť stanoviská známych osobností (nielen) zo svojej obrazovky. V dnešnom prvom odkaze podporila dúhovú komunitu herečka Zdena Studenková, ktorá to označila za svoju „psiu povinnosť“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Televízia Markíza (@tvmarkizaofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia