Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták Viktor Kniš
19. októbra 2022, 17:49
Čas čítania 1:06

Branislav Gröhling aj Robert Fico boli na zozname strelca zo Zámockej

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Páchateľ mal zoznam osôb, na ktoré chcel zaútočiť.

Exminister školstva Branislav Gröhling bol dnes vypovedať na NAKA v súvislosti s útokom na Zámockej ulici. Podľa informácií portálu TV noviny sa Gröhling nachádzal na útočníkovom zozname.  

Národná kriminálna agentúra postupne predvoláva osoby, ktoré sa nachádzali na strelcovom zozname potenciálnych obetí. Gröhling oznámil, že bol vypovedať na NAKA, pričom nechcel konkretizovať bližšie informácie o výsluchu. Potvrdil však, že predmetom bola minulotýždňová streľba.

Na tlačovej konferencii strany Smer-SD dnes popoludní prezradil predseda strany Robert Fico, že aj on bol na strelcovom zozname. „Presne vedel, kde bývam, podľa všetkého sa pohyboval okolo môjho domu, ale mne je to jedno. Ja z toho nerobím hrdinstvo,“ vyjadril sa k účasti na zozname Fico. 

Strelec sa netajil tým, že hlavným cieľom bol premiér Eduard Heger. Strelec sa ešte v auguste fotil pred Hegerovou bytovkou a opisoval, že sa na niečo pripravuje. Na Twitteri vtedy napísal po anglicky „#eduardheger test and preparation“.

Hegerov stranícky kolega Andrej Stančík na Facebooku prezradil, že vrah pred bytom premiéra strávil niekoľko hodín aj v deň streľby, predtým než šiel zabíjať pred bar Tepláreň. Po streľbe na sociálnej sieti 4chan písal vrah po anglicky, že chcel zastreliť premiéra, no vraj sa mu nepošťastilo zastihnúť jeho prichádzajúce auto.

Posilnenie práv LGBTI+ ľudí

Minister spravodlivosti Viliam Karas dostal od premiéra poverenie pripraviť legislatívu na posilnenie práv LGBTI+ komunity. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol predseda vlády.

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Dôvodom, prečo premiér touto úlohou ministra spravodlivosti poveril, bolo, že sám Karas prejavil záujem pripraviť legislatívu. Termín predloženia návrhu Heger nešpecifikoval. Na príprave sa má začať bezodkladne. 

V reakcii na neschválenie návrhu poslancov SaS o partnerskom spolužití premiér uviedol, že ako predsedovi vlády je mu prirodzenejšie, keď pôjde legislatívna zmena v tejto oblasti cez vládu.

Domov
Zdieľať
Diskusia