Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
20. októbra 2022 o 6:56
Čas čítania 0:52

Joe Rogan v rozhovore so Stevom Jobsom? Umelá inteligencia vytvorila podcast zo záhrobia

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Z rozpačitého úvodu sa rozhovor vyvinie nečakane uveriteľným smerom.

Joe Rogan a zosnulý Steve Jobs sa 20 minút „rozprávajú“ v prvom diele podcastu PODCAST.AI, ktorý vytvorila umelá inteligencia. Počítačovo generovaný podcast znie spočiatku mimoriadne zvláštne. Zakladateľ Applu sa prihovára akoby zo záhrobia a nezmyselne sa smeje. Rozhovor sa však vyvinie smerom k pseudofilozofickej debate a niektoré pasáže pripomínajú skutočné rozprávanie dvoch ľudí.

Najpočúvanejší podcaster na svete, ktorý začiatkom roka podpísal exkluzívnu a lukratívnu zmluvu so Spotify, Stevovi Jobsovi kladie otázky, ktoré sú väčšinou uveriteľné. Obaja muži sa venujú vzťahu viery a vedy a technologickým inováciám. Roganov uvoľnený štýl je takmer na nerozoznanie od skutočného prejavu, aj keď celková výstavba rozhovoru je takmer počas celého trvania podozrivá.

Steve Jobs hovorí občas zmätočne o reinkarnácii, skúsenostiach s LSD, no komentuje aj vzťah hardvéru a softvéru. Miestami môžeme skutočne zabudnúť na to, že počúvame neexistujúce imitácie v duchu deepfaku. Jobs vysvetľuje úspech firiem Google, Adobe, no najmä svojej firmy Apple. Celkovo v podcaste „rozpráva“ omnoho viac ako Joe Rogan, ktorý sa len pýta.

A. I. podcast je ďalším dôkazom o zdokonaľovaní umelej inteligencie v imitáciách ľudských prejavov. Spoločnosti ako Google či DALL-E 2 sú schopné vytvárať obrazy na základe slovnej definície a generátor textu API dokáže zo zopár slov vytvoriť uveriteľný ucelený literárny útvar.

Domov
Zdieľať
Diskusia