Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
19. októbra 2022, 8:53
Čas čítania 1:21

S Putinom si píšem vrúcne listy, poslal mi 20 fliaš vodky. Sme najlepší kamaráti, chváli sa taliansky politik Berlusconi

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Taliansky politik sa pochválil, že sa mu opäť podarilo nadviazať kontakt s Vladimirom Putinom.

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi v utorok povedal, že je opäť v kontakte s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. V uplynulých týždňoch si podľa neho spolu vymenili „vrúcne listy“, vyplýva zo zvukovej nahrávky zverejnenej talianskou tlačou.


Berlusconi (86) sa pred ruskou vojenskou ofenzívou na Ukrajine často chválil svojím priateľstvom s Putinom. Minulý mesiac vyvolal pobúrenie vyhlásením, že Putin bol do vojny zatiahnutý a chcel dať Kyjev na starosť „slušným ľuďom“.

„S Putinom som sa opäť trochu skontaktoval, dosť veľmi, v tom zmysle, že na moje narodeniny mi poslal 20 fliaš vodky a veľmi vrúcny list,“ povedal Berlusconi svojim poslancom v dolnej komore parlamentu. „Odpovedal som mu niekoľkými fľašami (vína) Lambrusco a rovnako vrúcnym listom,“ dodal taliansky expremiér, ktorý mal narodeniny 29. septembra. Putin ho vraj v liste označil za svojho najlepšieho priateľa.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Berlusconiho strana má blízko k PutinoviBerlusconi je podľa vlastných slov mimoriadne znepokojený situáciou na Ukrajine, nemôže však vyjadriť svoj skutočný názor, pretože „ak by sa dostal do médií, došlo by tu ku katastrofe“.


Berlusconiho strana Forza Italia (Vpred Taliansko, FI) neskôr vydala vyhlásenie s tým, že postoj Berlusconiho i samotnej strany je v súlade s postojom Európy a Spojených štátov.
Vzťahy medzi talianskou pravicovo orientovanou koalíciou a Ruskom sú pozorne sledované celým západným svetom.

Matteo Salvini, šéf protiimigračnej strany Liga severu (Lega Nord, LN), často chválil Putina a zvykol si dokonca obliekať tričko s jeho podobizňou.


Novozvolený predseda dolnej komory talianskeho parlamentu Lorenzo Fontana z Ligy severu v utorok v rozhovore pre štátnu televíziu varoval pred dôsledkami sankcií proti Rusku. „Mohli by sa stať bumerangom a ocitli by sme sa vo veľkých ťažkostiach,“ povedal v talkshow s názvom Porta a Porta.

Domov
Zdieľať
Diskusia