Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
14. októbra 2022, 17:31
Čas čítania 0:51

Len 15-ročný chlapec zastrelil v USA 5 ľudí vrátane 16-ročného chlapca. Polícii unikal niekoľko hodín

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Len 15-ročný chlapec zastrelil v USA 5 ľudí vrátane 16-ročného chlapca. Polícii unikal niekoľko hodín
Zdroj: Twitter/Andrew Carter

V tomto roku ide v USA už o 25. masovú vraždu strelnou zbraňou.

Pätnásťročný chlapec zastrelil v americkom meste Raleigh 5 ľudí. Po niekoľkých hodinách na úteku ho zadržala polícia a momentálne sa nachádza v kritickom stave v nemocnici. Motív jeho činu nie je zatiaľ známy. Streľba sa začala okolo 17.00 h miestneho času v obytnej štvrti severovýchodne od centra mesta.

Šéfka miestnej polície Estella Pattersonová uviedla, že obete mali od 16 do 50 rokov. Medzi mŕtvymi je aj policajt z Raleighu Gabriel Torres, ktorý bol práve na ceste do práce. Ďalší policajt bol zranený a prepustený z nemocnice, v kritickom stave je stále hospitalizovaná 59-ročná žena. Policajti uzavreli po prvom varovaní cesty a obyvateľom povedali, aby počas pátrania po strelcovi nevychádzali z domovov.

 
Guvernér Severnej Karolíny Roy Cooper označil streľbu za hrozný a tragický akt násilia spáchaného strelnou zbraňou a dodal: „Musíme zastaviť toto bezduché násilie v Amerike. Čaká nás veľa práce.“

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

V tomto roku ide v USA už o 25. masovú vraždu, pri ktorej boli obete zastrelené. Podľa webovej stránky Gun Violence Archive zomrelo v roku 2022 pri streľbe v USA už viac ako 34 000 ľudí. Vyše polovica úmrtí boli samovraždy.

Domov
Zdieľať
Diskusia