Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
11. októbra 2022, 12:25
Čas čítania 0:53

Falošný ruský astronaut od ženy cez internet vymámil 30 000 eur. Vraj ich potreboval na pristávacie poplatky

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na internet si pridal fotky vesmíru a ženu presvedčil, že pracuje na ISS.

Japonka naletela mužovi, ktorý ju presvedčil, že je ruský astronaut. Vraj potrebuje peniaze na návrat na Zem. Požadoval od nej, aby mu prispela na spiatočnú cestu, po ktorej sa s ňou ožení. Muž, ktorý našiel 65-ročnú ženu, sa podľa The Vice na Instagrame tváril, že pracuje na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS). Ako dôkaz mu údajne slúžili náhodné fotografie z vesmíru stiahnuté z internetu. 

Žene sa ozýval sporadicky s tým, že astronauti majú na ISS obmedzený prístup k mobilným službám. Ich „vzťah“ napriek tomu rýchlo eskaloval a pokračoval na japonskej aplikácii LINE, kde žene opakovane hovoril, že ju miluje a chce si ju zobrať. Presviedčal ju, že po návrate z vesmíru s ňou bude žiť v Japonsku.  

Falošný astronaut jej povedal, že potrebuje peniaze na úhradu pristávacích poplatkov a prevádzku rakety. Žena mu od 19. augusta do 5. septembra zaplatila približne 4,4 milióna jenov (asi 30 000 eur) v piatich splátkach. Keď mužove požiadavky naďalej pokračovali, žena začala byť skeptická a prípad nahlásila polícii, ktorá ho vyšetruje ako „romantický podvod“.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Romantických podvodov, pri ktorých si zločinec vytvorí falošnú online identitu, aby získal dôveru obete, v Japonsku pribúda. Za ostatných 10 rokov ich počet narástol o 67 % na 14 498 za rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia