Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktor Kniš
9. októbra 2022, 15:24
Čas čítania 0:51

Kúpa a konzumácia alkoholu na Slovensku až od 21 rokov? Poslanci SaS, Hlas-SD a Za ľudí sú za

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa riaditeľa Centra pre liečbu drogových závislostí v Bratislave by mohlo ísť o efektívne riešenie, ak ide o rozvoj závislosti od alkoholu na Slovensku.

Poslanci koaličných aj opozičných strán by zahlasovali v Národnej rade SR za zákon, ktorý by zakazoval alkohol pre Slovákov do 21 rokov. Juraj Šeliga zo Za ľudí, Juraj Krúpa zo SaS aj Matúš Šutaj Eštók z Hlasu-SD zhodne odpovedali na túto otázku v relácii Na Telo na TV Markíza. 

Eštók, Šeliga, Krúpa
Zdroj: TASR

Tento návrh predniesol v rozhovore pre Denník N riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí v Bratislave Ľubomír Okruhlica.

„Typické pre rozvoj akejkoľvek závislosti od alkoholu takisto je, že človek nie je schopný ovládať pitie a stráca kontrolu. Čím mladší človek začne s konzumáciou alkoholu, tým ľahšie sa stane závislým, a potom, keď má 30 rokov, je ťažké to stopnúť. Ak chceme redukovať negatívne následky alkoholu, tak by som bol za to, aby bol povolený od 21 rokov, ako to majú Nóri či Spojené štáty americké,“ povedal denníku. 

Do parlamentu sa zatiaľ takýto návrh nedostal, poslanci a ministri však v reakcii na sériu tragických nehôd opitých vodičov otvorili debatu o zmene legislatívy, ktorá by viedla k menšiemu počtu takýchto nehôd na Slovensku. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Momentálne najviac rezonuje prípad tragickej nehody na zastávke MHD Zochova, kde opitý Dušan Dědeček narazil do davu ľudí. Piati zomreli a ďalších s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice. V článku sme vysvetlili, prečo obvineného vodiča súd zatiaľ nezobral do väzby a čo bude nasledovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia