Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
8. októbra 2022, 17:55
Čas čítania 0:51

Elon Musk po vojne na Ukrajine navrhuje aj riešenie sporu medzi Čínou a Taiwanom

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Elon Musk po vojne na Ukrajine navrhuje aj riešenie sporu medzi Čínou a Taiwanom
Zdroj: Getty Images/Mark Brake

Tentoraz k návrhu nepridal anketu na Twitteri.

Americký miliardár juhoafrického pôvodu Elon Musk navrhuje ďalšie mierové riešenie. Tentoraz odporúča odovzdať časť Taiwanu pod správu Pekingu s cieľom vyriešiť napätú situáciu medzi Čínou a Taiwanom.

V rozhovore pre denník Financial Times spresnil: „Moje odporúčanie by bolo vymyslieť osobitnú administratívnu oblasť pre Taiwan.“ Toto riešenie by podľa jeho slov mohlo byť prijateľné, hoci pravdepodobne neuspokojí všetkých.


Elon Musk svoje myšlienky načrtol v rámci debaty o Číne, v ktorej hlavnom meste prevádzkuje Tesla veľkú továreň. Musk vyjadril presvedčenie, že dohoda medzi Čínou a Taiwanom by mohla byť zhovievavejšia než v prípade Hongkongu.


Predstavitelia Číny považujú Taiwan za jednu zo svojich provincií a dlhodobo sa usilujú dostať ho pod kontrolu. Taiwanská vláda s vyhláseniami Číny nesúhlasí a tvrdí, že o osude ostrova môžu rozhodovať len jeho obyvatelia.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Miliardár sa naposledy na diplomata zahral 3. októbra, keď navrhol natrvalo postúpiť polostrov Krym Rusku a usporiadať nové referendá v štyroch okupovaných oblastiach na východe Ukrajiny.

Používateľov Twitteru vtedy vyzval, aby sa k jeho plánu vyjadrili hlasovaním. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj miliardárov návrh kritizoval a na Twitteri spustil hlasovanie s otázkou: „Ktorého Elona Muska máte radšej? – Toho, ktorý podporuje Ukrajinu. – Toho, ktorý podporuje Rusko.“

Domov
Zdieľať
Diskusia